Вести

ВУЧИЋ: БУДУЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ИМАЋЕ БОЉЕ УСЛОВЕ И ЛЕПШЕ И УРЕЂЕНИЈЕ ПРОСТОРИЈЕ

Земунску гимназију, која данас обележава 160 година постојања, посетио је председник Србије Александар Вучић и најавио да ће та угледна образовна институција, коју је и сам похађао, бити комплетно реконструисана.

Председник Вучић присетио се и многих успешних правника, који су матурирали у Земунској гимназији, која обележава 160 година од оснивања и 100. годишњицу у српском образовном систему, од 1918. године.

“Резултат посете је да ћемо ићи у комплетну реконструкцију Земунске гимназије после 60, 70 година. Радиће се пројекат и у року од два, три месеца ћемо знати детаље. Сасвим сигурно је да ћемо уложити око три, три и по милиона евра”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је поносан што ће будуће генерације имати боље услове и лепше и уређеније просторије.

“Ово је бисер, драгуљ, не само Земуна, него и Београда и Србије. Од кад сам ја напустио школу, а то је много давно било, ништа се није променило, једино што су им променили, 2008. године, то је да су скинули гранитне степенице и поставили керамичке. Ваљда гранит украли, ставили код себе у кућу, али добро..”, рекао је Вучић.

Сада, како каже, све иде добро.

Школи је поклонио поводом јубилеја 250 наслова, а директору школе, министру и свима који ће омогућити да се школа реконструише унапред је захвалио.

“Ми ћемо новцем то моћи да изгурамо, још Марко (Благојевић) да то пажљиво и вредно обави, и то је то”, рекао је председник.

 

 

 

Извор: Танјуг