Вести

ВУЧИЋ: БОРИЋЕМО СЕ ЗА МЕДВЕЂУ И У БУДУЋНОСТИ

“Ово је била и биће Србија”, поручио је председник СНС Александар Вучић на предизборном скупу у спортској хали "Никола Тесла" у Медвеђи, и најавио да ће се у локалну самоуправу улагати велики новац у инфраструктуру, изградњу водовода и канализације, као и локалних путева како би људи остали ту да живе.

“Морамо урадити обилазницу и локалне сеоске путеве да људи осете испред и у својим кућама бољи живот”, рекао је Вучић и позвао грађане да изађу на локалне изборе који се одржавају у недељу у Медвеђи.

"Изађите и гласајте по својој савести, а ми ћемо се и даље борити за Медвеђу", поручио је Вучић.

Вучић је подсетио да је зато пре неколико дана изашао са иницијативом да се поред регионалних и ауто-путева уложи велики новац и у водовод и канализацију у целој Србији.

Вучић је рекао и да је поносан на то како изгледа Дом здравља у Медвеђи, јер је један од најбољих на југу Србије, поносан на то што је сада из правца Лесковца ка Медвеђи "пут као писта".

Вучић је захвалио напредњацима и социјалистима који су са њима на листи и свима који су подржали њихову листу у Медвеђи, а кандидату СНС за председника општине Небојши Арсићу поручио да неке ствари мора да промени у будућности.

"Мораш више да разговараш са народом, више да обилазиш села, да примаш људе. Ако си приметио Небојша, ћуте људи када кажеш да је стигла фонтана и реконструисана општина. Људи хоће да њихова кућа буде реконструисана", рекао је Вучић.

Вучић је навео да је прошли пут из политичких разлога дошао у Сијаринску бању код Медвеђе да каже да је ово било и биће Србија.

Вучић је рекао да ће држава, такође, уложити у Сијаринску бању и то 25 милиона евра како би долазили у њу туристи из целог региона и видели какво богатство Медвеђа и Србија имају.

Председник СНС је поздравио рударе на том скупу и обећао им да ће решити статусно питање за око 400 запослених у руднику Леце код Медвеђе.

Подсетио је да је бивша власт крива за уништавање тог рудника и истакао да је покушао да убеди Зи Ђин који су преузели РТБ да преузму и рудник Леце, али да они нису показали интересовање.

Вучић је поручио рударима да ће наставити да моли кинеске партнере и друге у свету да преузму тај рудник, као и да ће држава Србија помагати рудник Леце све док се не пронађе стратешки партнер.

"Не зато што имамо новца за расипање већ зато што је наш огроман интерес да људи остану овде да живе", рекао је Вучић и казао да га радује што први пут немамо негативну стопу прираштаја.

“Све што градимо не вреди нам ништа ако не будемо имали деце, нека се љуте на мене сви, нису само наши животи у питању, у питању је опстанак Србије”, истакао је Вучић и додао да неће бити ни Србије ако не буде деце.

"Сутра идем у Мађарску и разговараћу са премијером Виктором Орбаном, чешким премијером Андрејом Бабишом, словачким премијером Петером Пелегрињем о демографској политици да наше земље крену у нове програме са новим идејама о томе како да обезбедимо више деце у будућности и већи природни прираштај", рекао је Вучић.

Најавио је да ће држава покушати да обезбеди и посебне субвенције за запослене у општинама које су од стратешког значаја, а које су сиромашне, као што се то чини у српским местима на КиМ.

Вучић је прецизирао да би у сиромашним општинама у централној Србији могле плате да се повећају за 5, 10 или 15 одсто.

"Нешто смо слично урадили у Трговишту и желимо да то урадимо и у Медвеђи и другим општинама у пет округа на југу Србије", навео је Вучић и истакао да то јесу велика улагања, али једини начин да људи опстану ту да живе.

Вучић је подсетио да ће ускоро бити отворен и источни крак Коридора 10, као и да следеће године треба да почне градња ауто-пута Ниш - Плочник, а касније да се настави према Куршумлији и Блацу, како би и те општине добиле инвеститоре.

Такође, Вучић је обећао да ће држава довести једног инвеститора у Медвеђу, као што је то урадила и за Лебане.

Поновио је да ће сви пензионери добити до краја године једнократну помоћ државе од 5.000 динара, да ће плате од новембра бити повећане запосленима у здравству, као и да ће веће плате имати и у војсци, полицији, просвети, социјали...

Скуп је почео химном "Боже правде", а председник странке поздрављен је бурним аплаузом.

 

Компромис да, није нам стало да нас призна ПР

Вучић је поновио да је Србија одувек била за договор и компромис око Косова, али не такав по коме би Срби изгубили све.

"Приметили сте у последње време нека офанзива на Србију. Сви би хтели да кажу нешто против наше земље. И сад кажу - желимо међусобно признање с Косовом. И видели сте - ћутим, не зато што ништа не бих имао да им кажем, али за такве имам само једно питање: Да ли стварно мислите да нам је много стало да нас привремена влада у Приштини призна на било који начин, нас који смо чланови УН, свих светских организација и институција", упитао је Вучић.

“Што не кажете поштено”, додао је Вучић, “да је циљ да Ви Срби, односно Србија, признате независно Косово, што то стављате у обланде, фолију да би тобож једни друге требало да признамо.”

"Нама њихово признање не значи ништа. А мој одговор на све то је: Ми смо увек желели компромис и договор, желимо то и данас, али то да Срби и Србија не добију ништа, а да признају независно Косово да би нас Албанци признали - тај филм нећете гледати и Србија тако никад неће урадити. То сам им рекао много пута, али изгледа да нико не мисли или не жели добро да ме чује", рекао је Вучић.

Ваљда мисле, рекао је Вучић, да постоји неки начин на који ће неко моћи да изврши неки притисак.

Како је истакао, тако и неки унутар земље мисле да тако, притисцима и насиљем могу неког да уплаше.

"Мој одговор је - народ је тај који одлучује и народ добро препознаје ко ради у његовом интересу а ко не ради и народ ће своје одлуке на изборима да доноси - слободним, фер и демократским", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да не жели ни да их помиње и подсећа да су се у једном дану, кад им је дошло да заседну у фотељу, ујединили и Чеда Јовановић и Бошко Обрадовић и Драган Ђилас, иако сви различито мисле.

Поводом предлога дела опозиције о прелазној влади, Вучић је рекао: "Прелазите где хоћете, а владу ће да формира народ и од народа изабрани људи а не они којима се власт свиђа а за народ не раде ништа добро. Свидело се то њима, видели су у Северној Македонији - прелазна влада, Луј Витон ташне... Ми ћемо да градимо а не да отимамо од народа, по томе се разликујемо од њих", истакао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг