Вести

ВУЧИЋ: АКО СВИ ИЗАЂЕМО 2. АПРИЛА, ПОБЕДИЋЕ НОРМАЛНА СРБИЈА

Пред нама су важни, али и изузетно тешки избори, јер десеторица су против нас, а неки међу њима по сваку цену желе да се докопају власти, рекао је данас на митингу у Краљеву председнички кандидат Александар Вучић.

Њих је десет и можда су тренутно у малој предности, рекао је Вучић и додао да је то зато што нису још сви грађани сигурни да ли ће изаћи на изборе.

"Али, ако сви изађемо, победиће нормална Србија", рекао је Вучић окупљеним Краљевчанима, који су му честим аплаузима показали подршку.

Поручио је да зна да се тешко живи, да зна колико је тешко, али и приметио да највећу веру у државу показују управо они који најтеже живе.

"Они најбоље разумеју и то што смо тешке мере морали да прегурамо на почетку опоравка", навео је Вучић, подсетивши да је Грчка 14 пута смањивала плате и пензије, а "ми смо већ део плата и пензија вратили, а до краја годинећемо још да повећамо".

Вучић је поручио и да је време обрачуна на српским улицама одавно прошло и да ће Србија сачувати мир и стабилност.

Казао је да неки желе од Србије да направе нестабилну земљу, у којој би као у луткарском позоришту странци одлучивали и зато хоће слабијег председника и владу.

"Овде у Србији ми грађани одлучујемо о својој судбини и само наши грађани то смеју да учине", рекао је Вучић, поручивши онима који позивају на пуцање, вешање о бандере да то никада неће дозволити.

"Не дамо вам да уништите Србију", истакао је он и додао: Зато не смемо да будемо као они, и не треба да се љутимо и свађамо с њима када нам цепају билборде".

"Пустите их нека цепају. Они се хвале тиме како уништавају нечију имовину. Када они то раде то је богоуодно дело. Подразумева се када нападају моју породицу, а ако бисмо ми то урадили то би било губаво и кужно".

Рекао је да поносан што је "издржао кофе ђубрета које су бацали по мени њих десеторица", истина, нагласио је, не сви.

"Поносан сам што ниједном нисам одговорио на тај начин, што умем да кажем извини ако неко наш погреши. Мени 'извини' није страна реч као њима", истакао је.

Вучић је рекао да су он и његове присталице за "њих" нижа класа, јер они мисле да су бољи зато што имају скупља одела и боље ципеле.

"На нашој страни је права интелектуална Србија, она која истински и суштински вреди. Радна Србија је уз нас, и нико од њих није нижа класа", рекао је Вучић додајући да он и његови подржаваоци не траже да буду бољи и виши од њих.

"Наставите да ударате, нисам вас се уплашио, преширока су моја леђа за ваше слабе ударце. Ја ћу да штитим вас и ваше породице, јер ћу да штитим све грађане Србије", поручио је противницима.

Указао је да је тешка борба против десеторице противника, јер уз неке неважеће листиће имају неки глас више.

"Имају зато што још нисмо сигурни хоћемо ли да изађемо на изборе. Ако сви изађемо, Србија будућности победиће ове из прошлости који би да нас врате у крадуцкања, врате све оне који су вам уништили фабрику вагона, Магрохом", рекао је Вучић додајући да људи с правом траже плате које су заостале од пре 15 или 16 година, зато што их нису исплаћивали, већ пунили своје џепове.

"Знам да смо јачи ако не будемо лењи и изађемо на изборе, а они само умеју да мрзе више и боље од нас", уверен је Александар Вучић који очекује у Краљеву убедљиву победу за Србију.

Најавио је изградњу Моравског коридора, уз завршетак Коридора 10 и интензивних радова на Коридору 11, и поручио да ће то довести нове инвеститоре, нова радна места, даљи економски напредак Србије.

Неки су раније обећавали коридоре, а од тог посла није било ништа.

"Увелико смо у преговорима око све документације, свега потребног за рад на Моравском коридору, којим ће се Краљево повезати са Чачком, са свим другим местима у околини, али и са Нишом. . .

Истовремено се захвалио грађанима Краљева на стрпљењу, јер слушају како велике светске познате фирме свакога дана долазе у друга места по Србији, граде погоне и фабрике и запошљавају људе.

"Знајте да вас нисам заборавио", поручио је Вучић.

Он је рекао да у свету сви говоре похвално о Србији и апострофирао немачку канцеларку Ангелу Меркел и председника Руске федерације Владимира Путина.

"Није ваљда да Меркел или Путин не знају шта раде и шта причају", упитао је Вучић и додао да су те похвале које добијамо заслуга грађана Србије, а да је он био тај који их је само представљао.

Вучић је рекао и да су многи говорили да неће ништа успети политиком коју води али и подсетио да је говорио да нам је циљ ЕУ, а да Русији никада нећемо увести санкције.

"Показало се да смо водили исправну политику и данас вам кажем нећемо да уводимо санкције Руској федерацији" поручио је Вучић и најавио скору посету Москви.

 

Ако не нађем инвеститора, Краљево ће добити државну фабрику наменске индустрије

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће држава финансирати фабрику наменске индустрије у Краљеву уколико не буде успео да нађе стране инвеститоре за оживљавање привреде у том граду.

Он је, говорећи на митингу у Краљеву, рекао да су вођени разговори са два потенцијална инвеститора за Краљево, али су они одустали.

"Али, ја се не предајем. Радим на томе да нађем и доведем друге. Наставићу да се борим, а ако не успемо у томе, довешћу овде фабрику наменске у државном власништву", рекао је Вучић.

"Већ сам дао налог да се цео пројекат ради", поручио је.

 

Моравским аутопутем од Бање до Крушевца за 20 минута

Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању реконструисаног амфитеатра летње позорнице "Бата Стојковић" у Врњачкој бањи и рекао да су на крају преговори и расписивање процедуре за изградњу Моравског аутопута.

Он је у обраћању грађанима рекао да ће од Врњачке бање до Крушевца бити потребно свега 20-так минута, као и до Чачка, а и Београд ће бити неупоредиво ближи.

"То значи да ће долазити нови инвеститори и бити више запослених. Наш посао је да урадимо нешто пре свега за младе, уз сву захвалност за пензионере који увек разумеју и воле своју државу", поручио је Вучић.

Пренео је да је данас са америчким НЦР-ом потписао уговор о запослењу 1.500 људи, који ће имати веће плате од просечних у Србији.

"Следи период повећавања плата и пензија да би људи на својој кожи могли да осете резултате реформи које смо спровели", рекао је Вучић.

Казао је и да пред изборе не воли да говори о успесима и да тиме покушава да купи бирачку вољу, али је додао да се после избора приближава крај аранжмана са ММФ што ће направити доста простора за деловање.

Захвалио је грађанима што су подржали реформе и рекао да је срећан јер иза себе оставља велике резултате.

"О томе ће се причати као што се данас прича о резултатима које је оставрио Герхард Шредер у Немачкој. Он није ефекте дочекао на власти, а не знам ни да ли ћу и ја", приметио је, те додао да без подршке грађана ништа не би могло да се направи.

Подсетио је и на углед који Србија сигурно враћа у свету, упитавши када је раније наша земља имала толико поштовање великих сила, уз опаску да то није заслужио он, већ грађани.

Најавио је да ће се за неколико дана по десети пут срести са председником Русије Владимиром Путином током радне посете тој земљи.

Што се Врњачке бање тиче казао је да је много новца уложено у ову општину, и да никада није било толико у историји.

"Ти базени су ужасно скупи, само летња позорница коштала је 30 милиона. Али све што смо плаћали много вреди, доводи људе. Још већи број људи ће долазити када се заврши још пет хотела. Зато мора Бања да буде ближа аеродрому и коридорима 11 и 10", закључио је Вучић.

 

извор: Танјуг