Вести

ВУЧЕВИЋ: ВОЈСКА СРБИЈЕ УВЕК УЗ СВОЈ НАРОД

Министар одбране Милош Вучевић поручио је током обиласка подручја угроженог због поплава да је Војска Србије увек уз свој народ, па и у тешким ситуацијама и да је увек на располагању локалним самоуправама.

"Припадници Војске Србије данас су, по наредби председника Републике и врховног команданта Александра Вучића, хитно ангажовани на помоћи грађанима Новог Пазара и Тутина у борби са поплавама", рекао је Вучевић који је обишао припаднике Друге бригаде Копнене војске који су се први пут суочили са бујицама.

Заједно са начелником Генералштаба Миланом Мојсиловићем, а према чијим речима су бујични потоци направили велику штету не само у Новом Пазару већ низводно, низ реку Јошаницу, све до Рашке.

Вучевић је оценио да је најважније да све институције од државног, па до локалног нивоа раде заједно на заштити људских живота и имовине грађана.

"За нас нема разлике да ли се то дешава у Новом Пазару, Тутину или било ком другом делу наше земље. Полиција, Сектор за ванредне ситуације, Министарство одбране и ВС заједно са општинским руководствима и грађанима су на задатку да се сачува све што може да се сачува и да санирамо оно што је уништено или је претрпело штету", рекао је Вучевић.

Позвао је све надлежне да буду на опрезу и прате метеоролошку ситуацију у наредним сатима и данима и поручио да ће сви бити на висини задатка.

"Председник Републике наредио је војсци Србије, начелник Генералштаба је то спровео и војска је капацитете ставила на располагање локалним самоуправама у Новом Пазару и Тутину. Све што општинско руководство буде тражило и војска има могућности, биће урађено", навео је Вучевић.

Вучевић који је касније и са министром Братиславом Гашићем обишао полавама угрожене делове Тутина и Новог Пазара, рекао је новинарима да је део људства и механизације Војске Србије ангажован у Новом Пазару у складу са захтевом локалног Штаба за ванредне ситуације.

"На располагању смо у координацији са министром Гашићем, односно Министарством унутрашњих послова, Сектором за ванредне ситуације, као и са јединицама локалне самоуправе у Новом Пазару и Тутину, да помогнемо све оно што треба", рекао је Вучевић.

Навео је да је са председником општине Тутин потврђено да ће Војска Србије, ако нешто буде требало, у складу са својим капацитетима све урадити.

Додао је да је веома важно да грађани не граде објекте тамо где није предвиђено да се гради, да не бацају отпад где стигну, јер нам, како је рекао, "после ђаво буде крив када се десе неке несреће и онда само крену истраге зашто нам се нешто десило, а не бавимо се узроцима".

 

 

 

Извор: Танјуг