Вести

ВУЧЕВИЋ СА РОБЕРТОМ ДЕ ГРОТОМ О НАСТАВКУ САРАДЊЕ

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић састао се данас са потпредседником Европске инвестиционе банке Робертом де Гротом, са којим је разговарао о наставку сарадње Србије са том финансијском институцијом.

Вучевић је истакао да се радује даљој сарадњи и реализацији бројних пројеката који се спроводе уз подршку Европске инвестиционе банке, а који доприносе још јачем економском напретку и развоју Србије.

Вучевић је нагласио важност финансијске подршке Републици Србији у области унапређења путне и железничке инфраструктуре, енергетике, здравства и других области.

Потпредседник Европске инвестиционе банке Роберт де Грот честитао је премијеру Вучевићу на економским резултатима Републике Србије, наводећи да су они импресивни.

Грот је истакао да је Република Србија изузетно важан партнер за Европску инвестициону банку и додао да су сви пројекти који се заједнички реализују важни за даљи еворпски пут Србије.

Грот је навео да су у агенди Европске инвестиционе банке пројекти у области транспорта, енергије, енергетске инфраструктуре, зелене транзиције, дигитилизације и других области.

 

 

 

Извор: Танјуг