Вести

ВУЧЕВИЋ СА КЕРКЕНТЗЕСОМ О ЗНАЧАЈУ ПЛАНА "EXPO 2027"

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је са генералним секретаром Међународног бироа за изложбе (БИЕ) Димитријем Керкентзесом о значају Плана "EXPO 2027" како за Србију тако и за регион. 

Председник Вучевић током разговора истакао је да је "EXPO 2027" прилика за инвестирање, посебно када је реч о инфраструктурним пројектима, али и о свим осталим који су у вези са том светском изложбом.

План "EXPO 2027" је нови мотор јачања наше економије, као и есенција политике - прилика да се створе бољи услови за живот наших грађана и изграде нове болнице, школе, оценио је председник Вучевић.

Генерални секретар Међународног бироа за изложбе пренео је председнику Вучевићу да влада огромно интересовање земаља чланица тог бироа да допутују у Србију, посебно имајући у виду да "EXPO" никад није био одржан на овим просторима.

"Жељни су да виде нешто ново, али и да, потенцијално, остану да живе или раде у Србији", рекао је Керкентзес .

На састанку је истакнуто да изложба као што је "EXPO" помаже развоју једне земље, јер по њеном завршетку почиње ново поглавље за државу домаћина и читав регион. 

Саговорници су се сагласили да је то прилика која се добија само једном у животу, то је могућност да се развију вештине и стекну знања у разним областима већ у припремној фази, што ће бити драгоцено за друге земље које би желеле да буду домаћини у будућности.

"EXPO" је брендирање једне земље у свету, гарант мира и стабилности, јер то је период за развој економије.

 

 

 

Извор: Танјуг