Вести

ВУЧЕВИЋ: МИ СМО СЛОБОДНА И НЕЗАВИСНА ДРЖАВА

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић реаговао је на изјаву министра спољних послова Велике Британије, Дејвида Камеруна током посете Приштини, да ће помоћи такозваној држави Косово да га признају земље које то још увек нису учиниле.

"Не мислим да смо чули нешто ново, оно што је министар спољних послова Уједињеног краљевства изрекао у Приштини није одступање од њиховог односа према Косову и Метохији. Камерун је поновио агенду из деведесетих. На нама је да добро разумемо околности и геополитику и да учинимо све што можемо да чувамо мир. Срби су најснажнији атрибут на КиМ. То је наш страдални народ. То ће бити веома изазовно. Имаћемо наставак притисака од стране Куртија и међународне заједнице", прокоментарисао је министар Вучевић изјаву Камеруна у емисији "Фокус" на Б92.

"Ми нисмо ничији лутак на конопчићима који повлачи невидиљива или видљива рука. Ми смо слободна и независна држава, седимо на нашој столици. Нити се одричемо пријатељства са Русијом, Кином и јужноамеричким државама. Притисак на Србију ће се нажалост наставити. Понављам, највећи изазов, у сваком смислу, је питање Косова и Метохије и оно што се дешава око БиХ и рушење Дејтонског споразума", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Б92