Вести

ВУЧЕВИЋ: ИНТЕРЕСИ СРБИЈЕ ИСПРЕД СТРАНАЧКИХ ИНТЕРЕСА

Потпредседник СНС-а Милош Вучевић рекао је да ће у наредних четири или пет дана бити познато ко ће на београдским изборима предводити листу "Александар Вучић – зато што волимо Београд". Вучевић је рекао да ће на изборе СНС и СПС изаћи на одвојеним листама, али да су спремни да наставе сарадњу после избора.

На седници Председништва СНС-а вођена је отворена дискусија, а половина чланова је предлагала да се иде на ванредне парламентарне изборе, рекао је Милош Вучевић.

"На крају је већина прихватила аргументацију Александра Вучића да је у интересу Србије, иако не СНС-а да немамо ванредне изборе", рекао је Вучевић.

Каже да је на људима из "Мишковићеве жуто-риђе коалиције "да се извине" или кажу зашто су тврдили да ће избора бити, наводећи да је у питању била "аутопројекција".

"Српска напредна странка је показала да су интереси Србије увек изнад странке. Показала је да је странка свесна да има бенефит од одржавања избора, али да ипак бира интерес Србије", рекао је Вучевић.

Истиче да ће за четири или пет дана бити познато ко ће се наћи на листи напредњака.

"Верујем да ће грађани бити задовољни именима. Наша листа ће бити релаксирана од страначких назива, титула, одредница", навео је Вучевић истакавши да ће на листи предложити политику резултата и будућности и да се неће бавити мржњом већ ће показати резултате.

У наредна два до три дана биће дефинисано и с ким ће СНС изаћи на изборе. Извесно је, каже Вучевић, да ће се на листи наћи СДП Расима Љајића, као и да ће СПС имати своју листу.

"Спремни смо да наставимо сарадњу са СПС-ом након избора", рекао је Вучевић.

Говорећи о Новом Саду чији је градоначелник, Вучевић је рекао да је пред тим градом наставак досадашњег пута, на којем је добио европске титуле, наставиће се са снажном сарадњом са републичком и покрајинском влашћу, а очекују га и капитални пројекти од националног значаја. Очекује да ће у марту за саобраћај бити отворен Жежељев мост, а Нови Сад очекује и завршетак рада на приступним саобраћајницама. Наставиће се и са борбом за нова радна места, закључио је Вучевић.

 

 

извор: РТС