Вести

ВУЧЕВИЋ: ЧУВАЋЕМО СРБИЈУ

Надам се да никада политика коју је некадашњи генерал Здравко Понош водио, а на чудан начин је дошао на место генерала, никада више неће бити политика Србије. Најбоље о њему знају официри са којима је радио. У војсци се свако зна - ко је бежао и ко није бежао, ко је ишао на ратиште ко није", рекао је потпредседник Владе, министар одбране и председник Српске напредне странке Милош Вучевић, гостујући на телевизији Пинк.

Министар Вучевић истакао је да је Војска Србије јача из године у годину, а да је од 2000. године тадашња Војска Југославије уништавана и понижавана.

"Данас имамо далеко обученију, спремнију, снажнију, а верујем и бројчано јачу, ако Бог да да се врати војни рок, да ћемо имати младу војску на понос Србије. Много тога је урађено на набавци и наоружању. Војнотехнички институт је прославио осам деценија постојања. Људи чине институцију, ту су генерације истраживача, професора, који су правили најмодерније пушке, авионе. Данас је трка у дроновима. Јуче смо акценат ставили на дронове и председнику Републике Србије Александру Вучићу представили шта може да уђе у наше наоружање. Војнотехнички институт ствара, процесуира и пушта у Наменску индустрију. Они су проналазачи у доброј мери свега онога што користи Војска Србије и не само наша војска. Многе државе би користиле наше оружје, заинтересовани су многи. Директива председника Вучића је да Војска Србије мора да има приоритет у снабдевању. Јуче је председник Вучић имао делове које је хвалио, које је критиковао. Много се све компликује, ја се надам да ћемо сачувати мир и стабилност у региону, да чувамо слободу за све грађане. Сетимо се периода када је Понош водио војску. Тада су све оно што данас развијамо секли, топили и продавали. Оне боље квалитетне су продавали у Чешку, а мање квалитетну у Железару. За једно уништено шило добијали су 100 долара да спале. А данас сви траже исто то наоружање и сви враћају у ресурсе и оне системе који су проглашавани за не перспективне. Имали сте људе који су хтели све ово да униште, о дроновима нисмо могли да размишљамо, о "Норама" нисмо могли да сањамо, о "Лазару" и "Милошу" је било миљама испред нас. Данас је другачија клима у држави. Надам се да никада политика коју је некадашњи генерал Здравко Понош водио, а на чудан начин је дошао на место генерала, никада више неће бити политика Србије. Најбоље о њему знају официри са којима је радио. У војсци се свако зна - ко је бежао и ко није бежао, ко је ишао на ратиште ко није", рекао је министар Вучевић.

 

 

Извор: ТВ Пинк