Вести

ВУЧЕВИЋ: БОРИМО СЕ ЗА СРБИЈУ И СВЕ ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ

Председник Српске напредне странке (СНС) и први на листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане"  Милош Вучевић изјавио је да грађани на изборима 17. децембра имају веома једноставан и лак избор - између политике коју представља Александар Вучић и друге политике са свим листама којом, како је рекао, шефује Драган Ђилас. 

"Са једне стране имате резултате да 550.000 људи више ради у Србији, 550.000 више плата сваког месеца. 550.000 задовољних породица. Имате више стотина новоотворених фабрика, имате на десетине и десетине нових домова здравља, клиничких центара, болница. Имате готово 500 км нових ауто-путева изграђених и још толико у изградњи. Имате по први пут возове које иду 200 км на сат и даље се шири та пруга и повезује се цела Србија", рекао је Вучевић на предизборном скупу листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Врању.

 

Додао је да сада има 27 мање држава које признају албанску сецесију Косова и Метохије, да се не стидимо јунака ни са Кошара и Паштрика, да не заборављамо бол наших Крајишника.

"Имате да побеђујемо, да певамо химну, да нам се лепрша наша застава, да седимо на српској столици. Имате да су нам плате више него два пута веће, да су нам пензије више него два пута веће. Имате да смо победили корону, да смо издржали све притиске, да смо се одбранили од поплава, да смо сачували народ, да смо сачували државу", поручио је Вучевић.

С друге стране, рекао је, у време бивше власти било је пола милиона мање запослених, затворене, напуштене, заборављене фабрике, фабричке хале, људе без идеје, без наде.

"Имали сте небригу за државу. Имали сте одсуство сваке одговорности за народ. Имали сте окретање главе на страну када нам отимају део територије. Имали сте ћутање када се Црна Гора отцепљује од Србије. Имали сте безнадежност, стид, поразе. Имали сте девалвацију динара. Пропадање економије. Пропадање целог друштва. Крађу детињства наше деце само ради њихових џепова. Ради њихових пара", навео је Вучевић.

 

Како је рекао, када тако поставите ствари, лака је одлука 17. децембра.

"Једноставно је одлучити. Јер оно прво што сам вам рекао, та мера је "Александар Вучић - Србија не сме да стане". А ова друга мера је мера брига, невоља, пораза, безнађа, губитака, стида, срама. То је мера свих других који имају заједничког ментора, шефа такозване жуте елите Драгана Ђиласа. И тада шефа и данас шефа", поручио је Вучевић.

Када знате све то знате, констатовао је Вучевић, онда је одлука лака.

"Она је лака кад се боримо за нашу отаџбину, за Србију. Боримо се за све њене грађане, боримо се и за све Србе ма где да живе, боримо се и за њих неодговорне", закључио је Вучевић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести