Вести

Владан Јеремић нови председник општине Звездара

Општина Звездара данас је добила нову извршну власт, а за председника општине изабран је Владан Јеремић са листе "Александар Вучић - За нашу децу". Избор Јеремића, који је у прошлом сазиву био члан општинског већа, подржало је 46 од 50 одборника који су присуствовали другој седници Скупштине општине Звездара. Подржали су га одборници са листе СНС, СПС-ЈС и СПАС-а Александра Шапића којих у новом сазиву општинског парламента има укупно 48 (два нису присуствовала данашњој седници) и који, каже Јеремић, чине већину.

Јеремић је захвалио на подршци и навео да је почаствован, али и свестан одговорности коју је добио данашњим именовањем.

"Та одговорност значи још већу енергију, још више рада и непостојање радног времена када је у питању потреба да се изађе у сусрет свим грађанима општине Звездара", истакао је Јеремић.

Прецизирао да у новом сазиву највише мандата има СНС (35), затим следе СПС-ЈС са седам и СПАС са шест, док су у опозицији ДС С са три и "Суверенисти" са два мандата.

"Жеља ми је да без обзира на политичку припадност сви будемо свесни значаја да своје знање, време и енергију усмеримо ка томе да решавамо свакодневне проблеме грађана Звездаре", рекао је Јеремић након седнице, којој је присуствовало 50 од укупно 53 одборника.

За његовог заменика изабрана је Драгана Ђурић са листе "Александар Вучић - За нашу децу", а изабрано је и Веће које у новом саставу има 11 чланова. На прошлој седници за председника Скупштине општине Звездара поново је изабран Александар Ерор, а данас је за његовог заменика, са 46 гласова подршке, изабран Горан Филиповић из СНС.

Усвојена је и одлука о престанку мандата одборницима Неди Украден, Весни Змијанац, Сузани Перић и Немањи Пајићу са листе "Александар Вучић - За нашу децу", због престанка пребивалишта на територији општине Звездара, као и Милошу Игњатовићу, такође са те листе, због поднете оставке на одборничко место. Њих ће заменити одборници Урош Радомировић, Јована Ницовић, Љиљана Реџић, Вук Ментовић и Петко Савић. Седница је одржана у Установи културе "Вук Стефановић Караџић".

 

 

Извор: Танјуг