Вести

ВЕСИЋ: ЗАХВАЛНОСТ РУСКИМ ВОЈНИЦИМА НА СВЕМУ ШТО СУ УРАДИЛИ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и министар одбране Александар Вулин  обишли су припаднике експертских тимова Оружаних снага Русије, који Србији помажу у борби против корона вируса.

Весић је захвалио руским оружаним снагама на свему што су урадили јер, како је објаснио, без обзира што је у Русији тешка ситуација по питању корона вируса, они су у Србији и помажу српском народу.

"Они су још један доказ вечног и великог пријатељства српског и руског народа које постоји кроз историју, јер ми смо два народа који никада нисмо били на различитим странама", рекао је Весић и додао да је за српски народ велико олакшање што зна да може да рачуна на помоћ Русије.

Заменик градоначелника је захвалио министру Вулину јер је заједнички урађен велики посао, те истакао да је Војска Србије дала огроман допринос победи над вирусом Ковид-19.

"Да није било војске и њихових пожртвованих припадника не бисмо успели да овако успешно спроведемо мере и не бисмо били у ситуацији да мере могу да се ублаже", рекао је Весић и истакао да је ово диван пример заједничког рада српске и руске војске.

Весић је руским војницима, у име Града Београда, поклонио књигу о сарадњи српске и руске војске у Првом светском рату.

"Верујем да ће их та књига сећати на Београд и сигуран сам да ће се вратити у наш град као туристи јер сам убеђен да их вежу лепе успомене за Србију и да ће поново доћи, а нама ће бити увек драги гости", навео је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг