Вести

ВЕСИЋ: УСТАНОВЉЕНА НАГРАДА "ХЕРОЈ БЕОГРАДА", ПРЕДЛОЗИ ДО 15. МАЈА

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, изјавио је да је Град Београд званично установио награду "Херој Београда", која се додељује само ове године за посебан допринос у борби са вирусом ’’COVID-19’’.

Весић је рекао да је награда установљена на предлог телевизије Пинк и истакао да грађани Београда могу да предлажу правна и физичка лица за кандидате за награду "Херој Београда" све до 15. маја.

Град ће формирати Комисију која ће одлучити колико ће таквих награда бити додељено 15. јуна.

Наградни фонд износиће 10.000.000 динара, од чега је Град Београд обезбедио 5.000.000 и још толико РТВ Пинк.

Весић је позвао и друге компаније да уколико желе дају свој допринос како би наградни фонд за хероје Београда био већи и додао да Град на тај начин жели да ода признање женама и мушкарцима, херојима Београда и компанијама који су се херојски борили против болести ’’COVID-19’’ и дали велики допринос у спасавању људских живота.

Весић је навео да је Град Београд донео одлуку да се Награде града Београда за 2019. годину не доделе ове године, с обзиром да Дани Београда нису обележени због ванредног стања, већ да се наредне године доделе Награде града Београда за рад и стваралаштво у 2019. и 2020. години.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк