Вести

ВЕСИЋ: У ПЛАНУ ВЕЛИКИ ПРОЈЕКТИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ГРОЦКА

Град Београд има у плану да спроведе неколико великих пројеката на територији општине Гроцка у наредне четири године, а најважнији од њих је регионални водовод Макиш-Младеновац, рекао је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

У питању је водовод који обезбеђује снабдевање јужног дела Београда, а Гроцка је једина општина на територији Београда која има великих проблема са водоснабдевањем.

"Успели смо да добијемо статус националног пројекта за регионални водовод Макиш-Младеновац, а то ће омогућити да можемо брже да пројектујемо и да решавамо имовинске проблеме како би тај водовод и завршили. Он се завршава у резервоару у Рајковцу, на територији Младеновца и служи за снабдевање великог дела општине Гроцка, већег дела Сопота и Младеновца", рекао је Весић у Младеновцу.

Фабрика за прераду воде у Умчарима која је започета у марту 2020. године планирано је да буде завршена у марту следеће године.

"То значи да ће почетком 2022. Године да буде решено водоснабдевање оног дела Ритопека који сада нема воду. Укупна вредност тог пројекта је 370 милиона динара. Радићемо црпну станицу, секундарну мрежу и све оно што је потребно како би све добро функционисало", објаснио је Весић.

Подсећа и да се тренутно ради школа у Лештанима, која ће бити завршена до септембра и једна је од најмодернијих на територији Београда.

Реконструкција постојеће водоводне мреже у Лештанима завршава се, како тврди, до фебруара 2021. године.

Ради се и на изградњи приступних саобраћајница ка гробљу у Калуђерици, а биће урађена и нова капела.

"Велики пројекат је Здравствена станица Винча, а то је сада један монтажни објекат, који је потпуно неуслован. Укупна вредност радова ће бити око 500 милиона динара. Површина здравствене станице биће око 3.700 квадратних метара и ми ћемо то заједно са Републиком финансирати", рекао је Весић и додао да се нада да ће бар једна инвестиција доћи у Гроцку.

Очекује да ће се и Град Београд, а и Република Србија више посветити тој општини када је у питању пољопривреда, али и туризам.

"Гроцка се налази на Дунаву и мислим да доста и од туризма може да живи", рекао је Весић и додао да је урађено преко 150 километара пута, сеоског, магистралног и регионалног...

Према Весићевим речима, та општина је дуго година била запостављена и уверен је да Гроцкој тек предстоје бољи дани.

 

 

 

Извор: Танјуг