Вести

Весић: Свака политика добра ако је корисна за грађане

Свако домаћинство лазаревачких насеља Араповац и Миросаљци ће до краја 2019. године имати градску воду, а са истог цевовода воду ће следеће године добити и житељи Стрмова и Пркосаве, најављено је данас у разговору кандидата за градског одборника са листе ''Александар Вучић- Зато што волимо Београд'' Горана Весића и становника насеља Араповац, Миросаљци и Степојевац.

Весић је у Степојевцу рекао да 80 одсто тог насеља већ има градску воду.

''Остали су делови који нису били завршени, јер нису били предвиђени пројектом. Када је ЈКП ''Београдски водовод и канализација'' радио пројекат није предвидео све кракове и завршено је оно што је у пројекту'', рекао је Весић наводећи да ће у наредних месец и по до два почети радови на водоводу у остатку села како би сви добили градску воду.

У разговору са грађанима, Весић је навео да ће општина Лазаревац у наредном периоду изградити вртић јер постојећи нема довољно капацитета.

Он је навео да ће бити завршена и реконструкција дома културе, изградња капеле на сеоском гробљу, те да ће се убудуће наставити и са радовима на асфалтирању улица.

Весић је истакао да је град Београд у последње четири године издвојио 350 милиона евра за развој приградских делова града.

''Не постоји село или насеље на територији Београда у коме нешто нисмо урадили. Знам да има много више проблема, али ако овако будемо наставили да радимо и ако сваке године будемо решавали проблем по проблем доћи ћемо у ситуацију да кажемо да је већина проблема решена'', нагласио је Весић.

Наводећи да је актуелна градска власт наследила 1,2 милијарде евра дуга, он је рекао да је враћено 500 милиона евра.

''За те паре могли смо да урадимо 250 школа, 250 вртића, 5000 фасада или три Пупинова моста. Толико смо могли да урадимо за те паре које смо морали да вратимо банкама'', рекао је Весић и додао да је ситауција сада стабилизована и да у буџету има много више новца који може да се улаже у разне пројекте.

Он је навео да садашња градска власт подједнако третира све делове града јер, како је истакао, сви морају да имају воду, пут, канализацију и јавни превоз.

''Трудимо се да више улажемо у приградске делове града јер су били запостављени, а сви морају да имају исте услове. Био сам овде и поново ћу доћи, као и у свако друго насеље у Београду јер то је мој посао'', додао је Весић.

Он је мештанима поручио да, када виде да се председник Србије Александар Вучић састаје са светским државницима, то значи да је земља политички стабилна.

Истакавши да је свака политика добра ако је корисна за грађане, Весић је подвукао да је важно да се настави јединствена политика општине, Града, Владе Србије и председника Србије.

 

Извор: Танјуг