Вести

ВЕСИЋ: СУСРЕТ С ПУТИНОМ ДОКАЗ ВУЧИЋЕВОГ УГЛЕДА У МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да је предстојећи састанак председника Србије Александра Вучића са председником Русије Владимиром Путином само још један доказ великог угледа који Вучић има у међународној заједници.

"Одлазак председника Вучића у Москву је наставак његове спољне политике. Захваљујући њему, Србија има добру позицију у међународној заједници. Подсетићу да је он током прошлог месеца боравио у Кини где се састао са председником те земље, а сада одлази на састанак са председником Русије. Ако томе додате председника САД, Доналда Трампа, реч је о троје најмоћнијих људи на планети, а наш председник се са двојицом њих састаје у периоду од 15-ак дана", рекао је Весић.

Овај сусрет Вучића са председником Русије ће бити њихов 12 директан сусрет, што формално, што неформално, не рачунајући телефонске разговоре који су бројни, додао је он. Весић је истакао да не постоји тако мала земља, попут Србије, која има тако развијену билатералну сарадњу са најважнијим земљама света и поновио да је то највише захваљујући угледу који Вучић има у свету.

"То нам омогућава да као земља можемо боље да штитимо своје интересе и привучемо више инвестиција јер сваки инвеститор, када види да се председник његове земље састаје са нашим председником, то схвата као сигнал да може слободно да инвестира у Србију. И то се већ види по броју инвестиција које ми имамо из Кине, као и из других земаља. Зато је веома важно што Вучић инсистира на међународној сарадњи јер то ојачава позицију Србије у међународној заједници, истиче Весић.

Он је навео да ће на састанку Вучића и Путина, осим питања КиМ и војне сарадње, бити речи и о економској сарадњи и подсетио да Србија и Русија већ сарађују у многим областима - енергетици, пољопривреди, инфраструктури…

Коментаришући упад РОСУ на Газиводе, Весић је рекао да наређење које је издао Вучић, да се Војска Србије и полиција ставе у стање највише борбене готовости, јасно говори да Србија неће трпети провокације и нападе на своје становништво на КиМ.

"Ми смо, као што је и председник Вучић рекао, спремни за договор, разговарамо са Албанцима и знамо да је потребан историјски договор са њима, али више нисмо земља која ће трпети провокације и која ће дозвољавати да се прети нашим људима", истакао је Весић.

Нагласио је да је веома важно што Вучић покушава да дођемо до трајног договора са Албанцима јер трајан договор значи и очување нашег интереса на КиМ и очување српске заједнице. Весић се осврнуо и на реакције опозиције тим поводом и додао да су они показали да им није стало до интереса Срба на КиМ, већ да им КиМ служе само за политичко поткосуравање. Истакао да КиМ није питање за политичка препуцавања већ је национално питање.

"Председник Вучић има легитимитет, добио је скоро 56 одсто гласова у првом кругу и нормално би било да сви стану иза Вучића, да му сви помогнемо да дође до што бољег решења за КиМ, а дешава се супротно. Дешава се то да су се сви политиканти и преваранти у Србији ујединили баш по питању КиМ против онога што ради Вучић и то не зато што мисле да знају боље, већ само зато што очекују да то буде тема на којој ће Вучић изгубити популарност", рекао је он.

''На истој страни су Наташа Кандић, Соња Бисерко, Бошко Обрадовић, сви су уједињени у мржњи према Вучићу и желе да га омету да постигне било какав договор, рачунајући да ће тиме постићи некакав политички поен'', наводи Весић.

"Проблем је у томе што су жртве људи Срби са КиМ и што тим људима из опозиције, нажалост, ниједна српска глава није скупа ако могу да остваре било какав политички поен", закључио је Весић.

 

 

 

 

Извор: Пинк