Вести

ВЕСИЋ: ШТЕТОЧИНА ЂИЛАС БИ ДА УНИШТАВА БЕОГРАД

Члан Председништва СНС Горан Весић каже да од Драгана Ђиласа ништа друго и не очекује него да уништава Београд, а поводом Ђиласове најаве да ће учесници протеста следеће суботе излепити град са сто хиљада налепница.

"Данашња најава Драгана Ђиласа да ће наредне суботе са својим следбеницима да ружи читав град налепницама, да облепљује бандере, излоге и фасаде само показује да и сада као опозиција наставља да ради оно што је радио као градоначелник, да уништава Београд", оценио је Весић.

"А, шта друго да очекујемо од штеточине попут Ђиласа него да уништава?", одговара Весић.

Весић подсећа да је Ђилас као градоначелник Београда задужио Град за 1,2 милијарди евра, а само је родитељима, којима је наплаћивао вртиће дупло скупље од дозвољеног, узео, каже Весић, три милијарде динара.

"Знамо ми да Ђилас има довољно пара да их уложи у ново уништавање града, јер он никада новац није улагао у нешто корисно. Тако се Ђилас свети Београђанима зато што су му пре годину дана на градским изборима, на којима је доживео фијаско, гласањем показали да га не желе. Памтимо његове претње у изборној ноћи, после тешког пораза, када је поручивао да ће на улици да сруши власт. То сада и ради", каже Весић.

Весић, такође, каже и да чињеница да Ђилас најављује шта ће да се ради наредне недеље на протесту јасно говори да је он "газда тих протеста" и да су сви који их формално воде његови плаћеници.

Протести су Ђиласова приватна фирма као што су оне фирме са којима је остварио 500 милиона евра обрта док је био на власти, каже Весић.

"Врхунац лицемерја је да Ђилас оптужује Небојшу Стефановића и мене да смо ми криви, јер су његове разуларене присталице напале раднике Градске чистоће!? Ђилас признаје да су његове присталице напале раднике, али за њега ми смо криви јер они туку људе!? Веће лицемерје у животу нисам чуо. Тако Ђилас разуме политику! Али тако се Ђилас понашао и док је био на власти", истиче Весић.

Како каже Весић, Ђиласови сарадници су тукли човека у Сопоту, јер га је питао нешто, а Скупштина града недавно је добила казну да плати одштету девојчици коју је тукло његово обезбеђење на протесту испред Скупштине града Београда.

"О другим тучама и насиљу у којима је Ђилас учествовао, а чему су медији писали пристојност ми не дозвољава да говорим. Насилник увек остаје насилник", закључује Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг