Вести

Весић: Стартовала Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је на Тргу републике старту Међународне бициклистичке трке Београд–Бањалука. Почетку трке су присуствовали и директор трке Београд–Бањалука Владимир Куваља, градоначелник Приједора Далибор Павловић, шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, оснивач трке Београд–Бањалука Тихомир Куваља и председник Бициклистичког савеза Србије Радомир Павловић.

Весић је овом приликом истакао да Београд годишње организује много спортских догађаја али да је трка између Београда и Бањалуке најдражи спортски догађај.

"Најдражи је јер спаја један народ који живи у две државе и два братска града, али и зато што уједињује спортисте читавог Балкана, а не само из Србије и Републике Српске. Задовољан сам што 15. пут имамо Међународну трку Београд–Бањалука и тиме показујемо да смо заједно и у спорту и животу, као и у свим другим областима", рекао је Весић.

Весић је свим такмичарима пожелео успешну трку и захвалио организаторима, а пре свега бициклистичким савезима Србије и Републике Српске, односно Босне и Херцеговине.

"На тај начин показујемо да заједнички можемо да организујемо лепе спортске догађаје који сведоче о заједништву једног народа. Такође, показујемо да можемо функционисати заједно без обзира на то где живимо", рекао је Весић.

Директор трке Београд–Бањалука Владимир Куваља истакао је да у свакој организацији има турбуленција, али да су успели да организују ову трку захваљујући подршци Града Београда.

"Србија и Београд су нам омогућили да се вакцинишу како спортисти из Републике Српске тако и из Републике Северне Македоније и захваљујући томе налазимо се данас овде. Трка Београд–Бањалука стартује данас по 15. пут, а прва етапа подразумева руту од Београда до Шапца, а друга руту од Обреновца до Бијељине, где гранични прелаз без заустављања прелазимо. Трећа етапа обухвата руту од Бијељине до Власенице, а потом се селимо за град Приједор који је први пут ове године домаћин трке Београд–Бањалука. Амбасадор Босне и Херцеговине у Северној Mакедонији Драган Јаћимовић је заједно са градоначелником Приједора Далибором Павловићем омогућио да се реализује ова етапа. Последња етапа је из Градишке до Бањалуке", рекао је Куваља.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изразио је задовољство што је Приједор први пут после 15 година домаћин последње етапе овако престижне трке.

"Поносни смо што смо део сарадње између Републике Српске и Србије, а ова трка повезаће Приједор и Београд и у наредном периоду", рекао је Павловић и пожелео срећу учесницима трке.

 
 
 
 
 
 
Извор: Беоинфо