Вести

Весић: Стари савски мост неће бити срушен

Стари савски мост неће бити срушен, демантовао је данас Горан Весић Драгана Ђиласа, који је раније изјавио да ће се залагати да тај мост не буде срушен.

Весић, који је кандидат за градског одборника на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", рекао је да ће тај мост бити премештен на другу локацију где ће се користити као пешачко-бициклистички мост, те да ће бити уређен.

Како је рекао, насмејала га је примедба Драгана Ђиласа, који је кандидат за градоначелника, да ће спречити рушење Старог савског моста.

"Тај мост је направљен 1941. године, а иначе пре тога је још у 19. веку први пут ту постављен мост тако да је ово трећа верзија тог моста пошто је рушен у више ратова", навео је Весић за Тањуг. 

Истакао је да је неопходно да се направи нови мост због даљег развоја саобраћаја и навео да ће нови мост имати четири саобраћајне и две трамвајске траке, као и пешачку и бициклистичку стазу. 

Преко њега ће моћи да иде метро, а омогућиће и да саобраћај буде проточан и да се користи будући тунел који ће почињати на месту садашње аутобуске станице, а излазити у близини Панчевачког моста, навео је Весић. 

Додао је да ће изградњом моста, заобилазнице око Старог сајмишта и тунела, концентрација саобраћаја у центру града бити смањена за око 14 одсто, што ће омогућити да се саобраћај брже одвија и да нема гужви.

"Свако ко има примедбе на изградњу новог моста жели да остану гужве у Београду, а то је очигледно и жеља господина Ђиласа. Оно што такође желим да кажем, а што он очигледно не разуме иако је био градоначелник, сви урбанистички планови Београда, па и урбанистички планови у време док је он био градоначелник на том месту су предвиђали нови мост, само што то очигледно Ђилас не зна и такве ствари користи само за дневну политику", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг