Вести

ВЕСИЋ: ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ЛИНИЈСКОГ ПАРКА НА ДОРЋОЛУ

Почиње изградња Линијског парка на најатрактивнијој локацији у старом делу Београда, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Биће нам потребно три године да завршимо Линијски парк, јер постоји један број нелегалних и легалних објеката које ћемо морати да уклонимо као и старе железничке шине. Када завршимо Линијски парк, имаћемо јединствен парк у свету уз обалу река дужине 4,6 километара", рекао је Весић и додао да је поносан на овај пројекат зато што је то најважнији пројекат уређењa јавних простора. 

"Уређење прве две целине извешће Јавно комунално предузеће "Зеленило – Београд". То је простор од Бетон хале, преко Куле Небојша до Спортско-рекреативног центра "25. мај – Милан Гале Мушкаторивић" и тај део почиње да се гради почетком наредне недеље. За осталих осам целина Линијског парка Секретаријат за инвестиције објавиће јавну набавку за пројектовање и извођење радова. Очекујем да у летњим месецима кренемо са радовима у осталих осам целина", рекао је Весић. 

Весић је објаснио да су Линијски парк пројектовале младе домаће архитекте због чега је посебно поносан.

"Наше архитекте су урадиле сјајан посао пројектујући метро станице у Београду", рекао је Весић и објаснио да је Линијски парк замишљен тако да нема трајне садржаје, већ измењиве у односу на доба и време када се догађаји и културне активности обављају.

"Ту ће бити и спортских активности, привремених комерцијалних садржаја, амфитеатара и преко сто других садржаја. Обезбедили смо такође простор за паркирање, а посебно је интересантно то што ћемо садити терапеутске врсте биљака, што је веома модерно у свету", рекао је Весић.

"Уређењем Линијског парка добијамо 4,6 километара зелених површина. Ако томе додамо да смо донели одлуку да Аду Хују прогласимо јавном зеленом површином, јасно је да улажемо у зелене површине нашег града", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/Тв Хепи