Вести

ВЕСИЋ: ПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ У ПОТОКУ ПАРИПОВАЦ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је почетку радова на уклањању дивље депоније на потоку Париповац, испод надвожњака у Трговачкој улици, на општини Чукарица.

Весић је том приликом истакао да су грађани писали Општини Чукарица и Граду у вези са проблемом дивље депоније у овом делу Чукарице.

"Данас смо дошли овде да једном брзом акцијом очистимо сав овај неред, а онда ће "Београдводе" спровести цев којом ће извући све нелегалне прикључке. Те нелегалне прикључке спровешће кроз цев у колектор, тако да више неће бити непријатних мириса", рекао је Весић.

Весић је нагласио да ће за седам до десет дана површина бити уређена и тако престати да буде депонија које се сви стиде.

"Ово је доказ да сви заједно можемо да радимо. Ту мислим на Општину Чукарица, Град Београд и Министарство животне средине, а када заједно радимо, сваки део нашег града можемо да уредимо. На тај начин сваки део Београда постаје боље место за живот свих људи и са том праксом треба да наставимо", поручио је Весић.

Догађају су, између осталих, присуствовали и државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш као и директор ЈКП "Градска чистоћа" Марко Попадић.

 

 

Извор: Танјуг