Вести

Весић: Отворене тендерске понуде за изградњу водовода за насеља Гроцка и Врчин

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су отворене тендерске понуде за изградњу водовода за насеља Гроцка и Врчин. 

"На јучерашњем отварању понуда на тендеру за изградњу водовода за Гроцку и Врчин најповољнију понуду дала је група привредних субјеката предвођана предузећем МПП Јединство АД Севојно са понуђеном ценом од 1,14 милијарди динара", прецизирао је Весић. 

Он је истакао да ће, по доношењу одлуке и потписивању уговора, почети припреме за извођење радова који ће трајати девет месеци, а да се завршетак цевовода очекује у пролеће следеће године.
 
"Предвиђена је изградња цевовода који се са регионалног водовода Макиш-Младеновац гранају ка Врчину и Гроцкој. Везни цевовод за Гроцку је дугачак око 15 километара и за Врчин око три километра. Дуж трасе цевовода биће изграђено шест резервоара и три црпне станице. Овим пројектом биће обухваћен и водовод за насеље Бегаљица дужине око осам километара са два резервоара", најавио је заменик градоначелника. 
 
Такође је у току и израда техничке документације за део регионалног водовода Макиш-Младеновац у оквиру сектора VI, у дужини од шест километара, указао је Весић. 

"Уговором су обухваћени и одвојци за Умчаре и Пударце, дужине 18 километара са три резервоара, две црпне станице и једном прекидном комором. Овај цевовод ће проћи кроз насеље Дражањ и доћи до прекидне коморе у Камендолу. Тендер за изградњу овог водовода биће расписан 15. јуна. Рок за извођење биће 18 месеци,  завршетак радова и пуштање у функцију очекује се у пролеће 2023. године", најавио је Весић. 

 

 

 

 

Извор: Беоинфо