Вести

ВЕСИЋ: НИКО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ДА СЕ СРБИЈА НЕ РАЗВИЈА ПОСЛЕДЊИХ ОСАМ ГОДИНА

Док Закон о експропријацији чека на потпис председника најављено је да ће одмах бити делимично измењен, по хитном поступку. Какве промене би овај закон учиниле прихватљивим и за власт и за опозицију, а пре свега за грађане који страхују да би нека решења могла имати лоше последице по њих?

Да ли ће предложене промене Устава о којима ће се гласати на референдуму осигурати независност правосуђа?

О овим питањима дебатовао је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

Закон о експропријацији је закон о привредном развоју Србије. У Србију се од 2012. године до сада слило 21 милијарда евра страних инвестиција, само 2021. године имали смо скоро 3 милијарде страних инвестиција.

"У овом тренутку гради се око 10 ауто-путева, ти ауто-путеви и сви остали путеви који су изграђени показују како се Србија развија. Граде се пруге, метро. Закон је неопходан, наравно у складу са Уставом да би могли да се привредно развијамо. Ми овде сви различито мислимо, али мислим да не постоји нико ко би могао да каже да се Србија не развија последњих осам година", рекао је Весић.

"Ниједан закон није идеалан, и што се тиче самих измена закона наш председник Александар Вучић  је спреман увек да саслуша грађане, и сутра ће изаћи са својим предлогом како ће то да изгледа. Оно што желим да кажем је, да је у прошлости било заиста много закона који су доношени, који су неки бивши председници као што је председник Тадић потписивали и ако је било противљења јавности. На закон о информисању је било великог противљења јавности као и на друге законе који су доношени. Председник Вучић је увек спреман да саслуша грађане, он ће то сасвим сигурно и урадити, али није тачно да овај закон иде у корист приватним инвеститорима, експропријација значи да радите у корист државе, у корист јавног интереса.

 

 

Извор: РТС 1