Вести

Весић: Нема ничег важнијег од улагања у образовање

Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са помоћником градоначелника Александром Марковићем и чланицом Градског већа Тањом Поповић, уручио је данас интерактивну таблу ђацима Основне школе „Ћирило и Методије”.

Он је том приликом нагласио да је на територији престонице данас у школу кренуло 16.774 првака којима је честитао овај велики дан. 

Малишани су данас уплашени јер не знају шта то за њих значи, али једног дана ће се по лепом сећати почетка школовања. Данашњи дан је почетак њиховог одрастања, добили су други дом, а оно што је најважније, у школи ће постати добри људи – рекао је Весић.

Он је додао да ће Град Београд наставити да улаже у све школе  на територији града Београда и подсетио да су ове године  завршене школе у Бегаљици, Дражњу и Младеновцу, а наредне школске године биће изграђена школа у Лештанима. 

Према Весићевим речима, град ће се потрудити да све престоничке школе имају услове као што имају ученици Основне школе „Ћирилио и Методије”, која важи за једну од десет најбољих у Београду. 

Трудимо се да деци повећамо комфор и нема ничега важнијег од улагања у образовање. Зрелост једног друштва се огледа у томе колико улаже у просвету. Србија је једна мала земља која недостатак привредних ресурса надокнађује управо тиме што улаже у образовање. Ово је 21. век, век образовања у коме пракса показује да су сва друштва која улажу у децу паметна друштва, јер се то вишеструко враћа и она могу да напредују – закључио је Весић, пожелевши да се следеће године још више првака упише у београдске основне школе. 

Директорка школе Мануела Илић захвалила је челницима Града Београда на вредном поклону. 

Ово је ера дигиталних уџбеника и свакако ће нашим ученицима значити интерактивна табла са којом ће се настава лакше и ефектније изводити – рекла је Мануела Илић. 

Свечаној приредби у ОШ „Ћирилио и Методије” пристутвао је и председник општине Звездара Милош Игњатовић и начелник Школске управе Београд Душан Кићовић. 

 
 
 
Извор: beoinfo