Вести

ВЕСИЋ: НАСТАВИЋЕМО ДА РЕШАВАМО ПРОБЛЕМЕ РАСЕЉЕНИХ СА КИМ

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић посетио је домаћинство Горана Ашанина, једне од породица из колективног центра на Ади Циганлији која је добила кућу у чукаричком насељу Остружница.

У том насељу домове су добиле 32 породице од чега 25 интерно расељених са Косова и Метохије и седам социјално угрожених, прецизирао је Весић и додао да је ово прави пример како могу да се решавају проблеми људи.

Како је рекао, заједничким напорима организације "Хелп" која је донирала куће, Града Београда и општине Чукарица који су обезбедили комплетну инфраструктуру и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије промењен је живот за 32 породице које су живеле у врло неусловним условима.

"Ово није једини случај у Београду, ми имамо много таквих пројеката са Комесаријатом за избеглице и миграције - у Овчи, Камендину и другим местима где смо решавали проблеме људи", рекао је Весић.

Навео је да у Београду има око 200 интерно расељених породица са КиМ које, додао је, још увек нису на овај начин добиле кров над главом.

"Тиме ћемо се у будућности са Комесаријатом и државом позабавити, како да решимо њихове проблеме", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг