Вести

ВЕСИЋ: НАСЛОВНА СТРАНА НИН-А ЈЕ ДИРЕКТАН ПОЗИВ НА УБИСТВО

Насловна страна недељника НИН је директан позив на убиство председника Вучића, навео је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

"У свакој демократској земљи на свету објављивање овакве фотографије изазвало би осуду јавности и било би кажњиво. Осим у Србији где свако, а посебно они који себе називају антивладиним медијима, отворено позивају на убиства и линч", рекао је Весић.

"Сетите се само како су у листу Данас оправдавали оне лудаке који су с моторном тестером претили новинарима РТС, сетите се како су покушај мог убиства испред галерије Прогрес који је организовао Драган Ђилас на насловној страни листа Данас славили уз наслов "јурићемо вас по улицама", па како су ношење вешала на Теразијама за председника Вучића окарактерисали као "уметнички перформанс". Да ли се још неко сећа насловне стране недељника НИН када су објавили слику концентрационог логора уз морбидну поруку "рад ослобађа" и како се уредник овог листа том насловницом ругао жртвама холокауста и Србији?", подсетио је Весић.

Весић је навео да се сада појављује насловна страна са упереном пушком у председника и да ће после уредник ове новине Ћулибрк да објашњава како су то новинарске слободе и како се само мало шалио.

"На жалост, ја сам овакве претње 2001.године већ гледао када су новинари слични Ћулибрку правили спрдњу с покушајем атентата на Ђинђића код хале Лимес у фебруару 2001.године када су тог истог Ђинђића из Пешчаника називали криминалцем и особом која је измислила атентат на себе. Е, то исто сада раде Вучићу. И зато те поруке треба озбиљно схватити", поручио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг