Вести

Весић најавио пројекат уређења Калуђеричког потока

Канализација је највећи проблем у грочанском насељу Калуђерица, а за 10 до 15 дана изаћи ћемо са пројектом око регулисања Калуђеричког потока, најавио је кандидат за градског одборника са изборне листе ''Александар Вучић - Зато што волимо Београд'' Горан Весић у разговору са мештанима Калуђерице. 

Он је рекао да ће у наредних месец дана почети да се ради експропријација чиме ће се створити услови да се регулише Калуђерички поток. 

''Истовремено ће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда у наредних неколико месеци расписати тендер за пројектовање канализације, а након завршетка пројектовања почећемо радове на канализацији'', навео је Весић.

Додао је да ће канализација бити веома скупа и да неће моћи да је финансира само град Београд, те да ће морати да се обезбеде средства и из фондова.

Весић је са грађанима разговарао о водоводу, канализацији и асфалтирању улица, као и о постављању нових пешачких прелаза ради боље безбедности у саобраћају.

Он је рекао да је Калуђерица специфично насеље, те да у Београду не постоји тако велико насеље без инфраструктуре.

''Друга насеља нешто имају, нешто немају, али код вас је то посебно изражено јер је било велико насељавање и није било скоро никакве инфраструктуре. Овде постоји много више проблема него у другим деловима града и зато их је много теже решити'', указао је Весић.

Подсетио је и да је град Београд у последње четири године у развој приградских делова града уложио око 350 милиона евра што је више у односу на период од 2008. до 2012. године када је за ту намену уложено 100 милиона евра.

''Новца има пошто се штедело у буџету и зато што смо се као град и држава финансијски консолидовали'', истакао је кандидат за градског одборника. 

Он је мештанима поручио да, када год виде кранове у Београду, то значи да има више новца да се улаже у разне пројекте будући да инвеститори плаћају накнаду за градско земљиште.

 

Извор: Танјуг