Вести

Весић: Можемо да напредујемо само ако имамо једну политику

Кандидат за градског одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић посетио је данас лазаревачко насеље Соколово где је са мештанима разговарао о инвестицијама, отварању нових радних места, инфраструктурним проблемима, легализацији... 

Последње четири године у Београду се поново отварају фабрике, рекао је он и поменуо фабрику "Меи Та" у Обреновцу у којој је, како је додао, недавно запослен 1000. радник и у којој је просечна плата 55.000 динара. 

"Градиће се и друга фабрика, већ издајемо грађевинску дозволу", рекао је Весић и поменуо и фабрику "Беко" у Лазаревцу, коју је купила турска компанија "Бирлешик текстил", наводећи да је ту посао нашло 250 жена, те да ће турски инвеститор изградити још један погон. 

Весић је рекао да је садашња власт смањила незапосленост у Београду са 120.000 на 86.000.

"Да ли је то много? Јесте, али је мање него 120.000 и види се да се људи запошљавају и ако наставимо овим темпом још више људи ће добити посао", истакао је Весић.

Он је навео да је прошле године у Београду издато грађевинских дозвола за више од милион квадрата и подсетио да свако ко добије грађевинску дозволу плаћа накнаду за грађевинско земљиште, те да се од тих пара улаже у канализацију, водовод, путеве, школе, вртиће... 

Мештанима је поручио да када виде да се председник Србије Александар Вучић састаје са светским државницима, да је то позив страним инвеститорима да улажу у нашу земљу. 

Страни инвеститори улажу у Србију јер је постала политички стабилна, рекао је Весић и поручио да је важно да се настави јединствена политика председника Вучића, Владе Србије, Града Београда, општине и месне заједнице јер то значи "наставак развоја, инвестиције, нова радна места..." 

"Ми можемо да имамо инвестиције и да напредујемо само ако имамо једну политику, а ми имамо једну политику и захваљујући Вучићу успели смо да дођемо у ситуацију да нас поштују у свету. Кад нас поштују у свету долази новац, а када долази новац постајемо економски још снажнији, а тада можемо да водимо и одговорну социјалну политику и одговорну националну политику", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг