Вести

ВЕСИЋ: МЕСТО У БЕОГРАДСКИМ ВРТИЋИМА ЗА СВУ ДЕЦУ

Београд ће ове године скоро сигурно бити без листе чекања за децу у вртићима, а пре само десет година, 2012. године, на место је чекало скоро 17 хиљада малишана. Ово је велика победа Београда, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"На конкурс за упис деце у београдске предшколске установе пристигло је око 14.500 пријава на понуђених 13.955 слободних места. Како један број родитеља више пута пријављује децу, а како смо у међувремену отворили нови вртић на Чукарици, док се вртићи на Бежанијској коси и Земуну завршавају, јасно је да смо близу циља да немамо листе чекања за децу у београдским вртићима", рекао је Весић.

Весић је рекао да данас у предшколским установама у Београду има 35 хиљада малишана више него 2012. године.

"Када је реч о градњи вртића, пре само пет година Град је на конкурсу нудио око седам хиљада слободних места, а ове године готово 14 хиљада места. У Београду живи око 106.000 деце од којих око 80.000 иде у вртиће, што је 75 одсто обухвата целокупне популације узраста од једне до шест година", истакао је Весић.

Весић је подсетио је да је Град Београд потписао уговоре о пројектовању и изградњи девет нових вртића који се налазе на Миљаковцу 3, Блоку 8а, Блоку 62, насељу Браће Јерковић, насељу Мирјево, у селу Степојевац, у Борчи, у Сремчици и у Младеновцу. Такође је подсетио да је последње две године Град изградио пет вртића који се налазе на Чукарици, у Обреновцу, на Врачару, у Сурчину, Раковици.

"Никада у модерној историји Београда, од како у нашем граду постоји организована брига за предшколску децу, није за тако кратак период изграђено или се гради чак 14 вртића", закључио је Весић.

 

 

Извор: ТВ Пинк