Вести

ВЕСИЋ: КУРТИ ПО СВАКУ ЦЕНУ ЖЕЛИ ДА СЕ РЕШИ СРБА СА КИМ

Горан Весић, министар саобраћаја и инфраструктуре био је гост јутарњег програма на Хепи телевизији.

Весић је прокоментарисао недаво одржане локалне изборе на северу Косова и Метохије и најавио је нове саобраћајне пројекте.

"На северу КиМ су се одржали "хајдучки избори“ који то нису ни били у правом смислу. Они су Куртијев покушај да се спречи оснивање ЗСО.  То говори о нечему много страшнијем. Он по сваку цену жели да се реши Срба са КиМ. Свако ко је нормалан политичар и ко води рачуна о свим грађанима би требало да разговара са грађанима и покуша да реши њихове проблеме и умањи страхове, али он не жели да Срби учествују у политичком животу. То је последњи остатак политике коју смо видели и раније на овим просторима. Видели смо то у "Олуји". Сваки нормалан политичар би се стидео таквих избора. Куртија дефинитивно не занимају сами избори већ како да протера Србе. Он живи за провоцирање Срба и од покушаја да дође до сукоба. Он нема никакве инвестиције, па према томе Курти нема шта да изгуби. Он може да понуди само сукоб и то успешно ради уз помоћ међународне заједнице. То је скандалозно. Ови избори не производе правна дејства. Срби су му дали јединствен одговор. Ко познаје Куртијеве политичке корене јасно му је шта показује. Њега демократија не интересује. Љоса Османи такође само постоји да вређа Србе. Уместо да прича са представницима Срба она их вређа.  Они спроводе активну политику погрома српског становништва. Њихова једина политика према Србима су меци, пушка и пендерек", рекао је Весић.

Весић подсећа да за разлику од Аљбина Куртија, Србија има шта да изгуби јер остварује резултате какве никада није имала у историји.

"За нас је посебно важно да покажемо стрпљење и стабилност и да будемо обазриви да нас не увуку у неку провокацију. У том сукобу ми имамо шта да изгубимо. Ми градимо путеве, ми градимо пруге. Курти не гради ништа и нема шта да изгуби. Ми морамо да штитимо наше сународнике на КиМ који самостално доносе своје одлуке и за нас је важно да буду мирни и да не буду испровоцирани. Курти жели крв по сваку цену. Стрпљењем и упорношћу морамо да дођемо до формирања ЗСО", рекао је Весић.

Весић је истакао да је Србија успела да привуче све више страних инвестиција, да се убрзано граде саобраћајнице, путеви и пруге кроз целу Србију и да је циљ да се сва места од севера до југа повежу чиме би се обезбедио бржи развој земље.

"Моравски пут је први паметни пут у Србији и у будућности ће аутомобили самостално комуницирати са путевима.  Око Моравског коридора живи пола милиона људи.  Околни градови ће бити прикључени на ауто-пут, а то значи бољи живот, изградња нових фабрика, развој туризма, развој земље… Вучић је први српски председник који је дао акценат на развој инфраструктуре. Председнику је важно да се путеви граде. Железничка обилазница се гради. Имаћемо обилазницу око Београда. То значи бољи комфор за све људе. Наш интерес је да се повежемо и са земљама у региону, са Црном Гором и Румунијом. Као што можете да видите раде се и брзе пруге.  Уговорена је изградња  пруге од Београда до Ниша. Преговарамо пругу до Скопља. На тај начин ми добијамо земљу која је потпуно саобраћајно повезана", поручио је Весић.

 

 

Извор: ТВ Хепи