Вести

Весић: Коначно имамо једну политику која даје резултате

Кандидат за градског одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић разговарао је данас са становницима раковичког насеља Лабудово брдо о реализованим и будућим пројектима и најавио да ће код Дома здравља бити отворена предшколска установа, те да ће просторије некадашењег Дома здравља бити адаптиране у Центар за социјални рад. 

"Ово је један од делова града где смо неке ствари урадили и где заиста можемо да кажемо да су се ствари промениле на боље", рекао је Весић и навео да је отворен нови Дом здравља, урађена два паркића, уведена аутобуска линија 502, постављене рампе за инвалиде... 

Како је најавио, план је да се код Дома здравља отвори предшколска установа.

"То нам је обавеза и то ћемо урадити у наредном периоду, а простор где је некада био Дом здравља, који је сада запуштен, ћемо адаптирати и ту ће бити просторије Центра за социјални рад", навео је Весић.

Не постоји део града у који у последње четири године није улагано, рекао је и подсетио да је политика садашње градске власти да се развијају сви делови Београда.

С тим у вези он је нагласио да је Град Београд у претходне четири године у развој приградских општина уложио 350 милиона евра што је више него у периоду од 2008. до 2012. године када је за ту намену уложено мање од 100 милиона евра. 

"Сви делови Београда треба да се развијају и у свим деловима мора да постоји исти комфор живота а то, осим водовода, канализације, пута и јавног превоза, подразумева да суграђани имају и Дом здравља, вртић, школу, игралиште... Наша политика је да решавамо проблеме људи. Знам да овде постоји десетине других проблема, неки су решиви лакше, неки теже, али као што видите ми долазимо, причамо са људима, знамо проблеме који постоје и имамо план како да их решимо", рекао је Весић.

Садашња градска власт је наследила 1,2 милијарде евра дуга од чега је 550 милиона евра вратила банкама, прецизирао је Весић и примера ради навео да је за те паре могло да се изгради 250 школа, 250 вртића, три Пупинова моста или да се уреди 5.000 фасада. 

Говорећи о инвестицијама, он је истакао да је у Београду покренут точак развоја, да се гради, те да је прошле године у престоници Србије издато грађевинских дозвола за милион квадрата. 

Додао је да свако ко добије грађевинску дозволу плаћа накнаду за грађевинско земљиште и да се од тих пара улаже у канализацију, водовод, путеве, школе, вртиће...

Страни инвеститори су почели да улажу у Србију јер је коначно политички стабилна, рекао је Весић и с тим у вези, поменуо фабрику "Меи Та" у Обреновцу у којој је недавно запослен 1000. радник и у којој је просечна плата 55.000 динара. 

Осим тога, поменуо и фабрику "Беко" у Лазаревцу, коју је купила турска компанија "Бирлешик текстил", и навео да је ту посао нашло 250 жена, те да ће турски инвеститор изградити још један погон. 

"Коначно имамо једну политику која се спроводи и која даје резултате. Коначно имамо инвестиције и новац. Не кажем да имамо новац да све решимо, али имамо новац да решавамо проблеме и да сваке године решимо још по један или два проблема у сваком делу Београда и да једног дана кажемо да смо већину проблема решили. То је нешто што је наша политика и што ћемо радити", подвукао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг