Вести

Весић: Изливање канализације узрок непријатних мириса

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да се непријатни мириси у Београду осећају због изливања канализација у Саву и Дунав, али и стајског ђубрива на њивама око Београда.

Он је гостујући на телевизији „Хепи“ рекао да у Београду постоји 100 директних излива канализације из којих се на годишњем нивоу у реке излије запремина 60.000 олимпијских базена фекалија.

"Не постоји град у Европи који на тај начин уништава своје реке. Када падне водостај река, осећа се мирис тих фекалија. када сам 2014. године дошао у град нисам видео ниједан пројекат о изградњи фабрика за прераду воде а толико се о томе причало", рекао је Весић.

Он је најавио да ће ускоро у Великом селу почети изградња фабрике за прераду отпадних вода у коју ће бити уложено у првој фази 285, а у другој 400 до 500 милиона евра и која ће покрити 80 излива канализације од 100, односно 80 одсто.

Према његовим речима да би се проблем у потпуности решио, потребно је да постоји пет фабрика за прераду отпадних вода, а осим у Великом селу, у плану је изградња фабрика у Батајници, Остружници, Обреновцу и Гроцкој.

"Скоро милијарду евра ће коштати град Београд све ово. Хвала богу што имамо председника који хоће да реси проблем отпадних вода и две трећине канализација изливамо у реке. То је злочин према природи", закључио је Весић.

 

Извор: Танјуг