Вести

Весић и Миличковић обишли новоизграђени парк у Раковици

Заменик градоначелника Горан Весић и државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић обишли су данас новоизграђени парк на Петловом брду у општини Раковица. Парк је уређен на молбу житеља овог краја и налази се у Улици 11. крајишке дивизије, између зграда.

Догађају су присуствовали секретар за комуналне и стамбене послове Никола Ковачевић, председник општине Раковица Владан Коцић, те директори „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић и „Београд-пута” Иван Тејић.  

Заменик градоначелника је том приликом истакао да је парк најбољи пример како се ради у граду протеклих година.

Ово је била потпуно неуређена површина, која се чак није могла ни назвати зеленом и где деца нису могла да се играју. Захваљујући иницијативи грађана, а потом и општини Раковица која их прослеђује граду, „Зеленило – Београд“ је комплетно уредило овај парк. Радови су коштали око пет и по милиона динара, а парк се простире на више од хиљаду и по квадратних метара са неколико целина. Има део намењен деци, део за одрасле, као и простор који може да се користи за теретану на отвореном. Све ће то умногоме олакшати људима који овде живе – рекао је Весић.

Он је подсетио да је град у последње четири године у Раковици обновио девет дечјих игралишта, седам теретана, пет спортских терена, два простора за кућне љубимце, један плато и на десетине стаза и степеништа.

У појединим деловима Београда има доста инфраструктурних проблема јер, нажалост, дуго није улагано, а такође и када су зидане зграде није постојала потреба за оваквим игралиштима која су данас нужна и представљају неку врсту комфора 21. века.  Зато је неопходно да што више улажемо у овакве просторе, како би грађани имали већи комфор и бољи квалитет живота. Независно од великих пројеката које радимо, људи најбоље осете да се нешто променило у њиховом животу када недалеко од места становања имају овакве уређене површине – навео је Весић, додајући да је у читавом граду обновљено 230 од 1.800 дечјих игралишта, те да ако се настави овим темпом, већина ће у наредном периоду бити уређена по свим безбедносним европским стандардима.

Он је замолио да се игралишта чувају јер се неретко дешава да се новац грађана опет улаже у нешто што је већ сређивано. 

Владан Коцић је нагласио да се увек приликом оваквих догађаја разговара с грађанима, како би представници општине, града, јавних предузећа чули проблеме грађана и настојали да их реше у што већем броју. Сређивање овог парка резултат је једног таквог вида комуникације, додао је Коцић, и подсетио да се то десило пре шест месеци. 

С грађанима се и данас разговарало о њиховим потребама, а међу њиховим молбама нашле су се и иницијативе за сређивање паркића, пешачке стазе, боље осветљење и изградњу фудбалског терена. 

 
 
Извор: beoinfo