Вести

ВЕСИЋ: ГРАДСКИ ПАРЛАМЕНТ ЗА НАЈВИШЕ ДВА МЕСЕЦА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће градски парламент бити конституисан највише за два месеца, али да је могуће да се то уради и брже у зависности да ли ће бити политичког договора или не.

Весић је рекао да би Градска изборна комисија требало да донесе одлуку о додели мандата, након што је у понедељак 9. марта донета одлука о проглашењу коначних резултата избора.

"Да ли има жалби или нема то ће нам рећи Градска изборна комисија. Kада буде донета одлука о додели мандата која се исчекује сваки дан од тог часа почиње да тече први рок за одржавање конститутивне седнице", рекао је Весић.

Додао је да је рок за одржавање конститутивне седнице 30 дана и објаснио да је то седница на којој се бира председник скупштине, заменик председника, секретар скупштине и конституишу се одборничке групе.

Према његовим речима након те седнице почиње да тече други рок, додатних месец дана, за избор органа - градоначелник, заменик градоначелника, градско веће и сви други органи.

"Значи, парламент ће бити конституисан најдуже за два месеца, а могуће је да се то уради и брже у зависности да ли ће бити политичког договора или не", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк