Вести

Весић: Град Београд осуђује насиље хулигана

Град Београд најоштрије осуђује насиље које су хулигани организовали синоћ у центру нашег града и уништавали Београд, написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом Фејсбук профилу, на којем је објавио и фотографије причињене штете на објектима и улицама града.

Град Београд је јутрос почео процену штете, саопштио је Весић и додао да ће објавити податке чим процена буде завршена и послати кривичну пријаву и пријаву за накнаду штете Првом основном тужилаштву у Београду.

Он је нагласио да ће свако ко је ухапшен и за кога се докаже да је је учествовао "у насилној скупштини" платити солидарно ову штету.

Овако су ноћас хулигани, које организује Ђиласов Млађан Ђорђевић, уништавали Београд. Погледајте камене коцке које су вадили како би гађали полицију и уништавали Народну скупштини Републике Србије, написао је Весић.

Погледајте како су ове битанге уништиле постамент скулптуре "Играли се коњи врани" вајара Томе Росандића, постављене 1939. године испред скупштинског здања ондашње Краљевине Југославије, а данас Републике Србије, навео је Весић.

 

Извор: Курир