Вести

ВЕСИЋ: ГРАД БЕОГРАД НАСТАВИЋЕ ДА ПОМАЖЕ СРПСКЕ СРЕДИНЕ НА КИМ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је у Косовској Митровици радове на изградњи стамбене зграде за око 20 породица српске националности који су остали без домова, а како је речено, радови ће бити завршени до првог септембра.

Реч је о становима за житеље зграде "Самачки блок" која је изгорела у пожару, а којима општина плаћа станарину.

Весић је подсетио да је Косово и Метохију посетио за српску нову годину прошле године и додао да је том приликом договорено да Београд изгради једну зграду у Косовској Митровици за грађане српске националности, која ће имати смештај за око 20 породица.

"Београд је испунио своје обећање. Ми смо пребацили новац, што ми, што Српска православна црква. Уплатили смо 42 милиона динара и првог септембра ова зграда ће бити усељена", рекао је Весић.

Рекао је да је срећан што Град Београд гради зграду у Косовској Митровици иако су га поједине невладине организације питале зашто Град то ради, да ли има правни основ за то...

"Такви смо ми Срби, сами смо себи највећи непријатељи. Али, срећан сам што овде градимо зграду и што ће се првог септембра овде људи уселити", рекао је Весић и истакао да ће Град Београд наставити да помаже српске средине на КиМ.

Навео је да изградња ове зграде неће бити једино улагање Београда и додао да се тренутно ради на томе да се заједнички са општином Лепосавић реши проблем базена у тој општини.

"За то тренутно радимо пројекат, па ћемо видети колико нам пара треба како би базен који је тамо почео да се ради био стављен у функцију. Наставићемо да улажемо и у Косовску Митровицу и обећам да ћемо сваке године нешто урадити", рекао је Весић.

Србима на КиМ је поручио да је Београд уз њих и подсетио да је Град иницирао, преко Канцеларије за КиМ, потписивање споразума између 15 београдских општина и исто толико српских средина на КиМ.

"Наше општине сарађују са српским срединама и зато сам посебно поносан и срећан јер на тај начин конкретно показујемо шта значи бити део политике председника Александра Вучића чији је циљ да се оснажи српска заједница на КиМ, да наши људи овде имају перспективу и да могу да остану и зато Град Београд, као највећа локална самоуправа, даје свој допринос томе", рекао је Весић.

 

У Косовској Митровици почела изградња фудбалског стадиона

У Косовској Митровици је положен камен темељац за изградњу фудбалског стадиона, радови коштају око 150 милиона динара, а рок за њихов завршетак је две године.

Камен темељац су положили заменик градоначелника Београда Горан Весић, председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић.

Стадион ће се простирати на 8.970 квадратних метара, а имаће 4.206 седећих места.

Вредност инвестиције је око 150 милиона динара, а финансирају је Влада Србије, преко Канцеларије за Косово и Метохију, и привремени орган општине Косовска Митровица.

Весић је рекао да је изградња стадиона најбољи доказ политике председника Александра Вучића, како на КиМ тако и у читавој Србији.

"Србија је последњих осам година постала и војно, и економски, и политички снажна и само јака Србија може да заштити своје и интересе свог народа било где да живе", истакао је Весић.

Навео је да се не улаже само у КиМ, већ и у друге делове Србије јер, како је истакао, коначно имамо новца да развијамо нашу земљу.

"Србија је земља која се, захваљујући политици председника Вучића, економски стабилизовала и зато данас може да се гради стадион у Косовској Митровици, али и стадиони широм наше земље, као и ауто-путеви", рекао је Весић и додао да Србија данас може да решава проблеме које нико није могао да решава деценијама уназад.

Навео је да је Београд главни град свих Срба ма где живели и да је то нешто што последњих осам година постаје свима јасно - "и онима који нас воле и онима који нас не воле".

"Ако негде имамо обавезу да помажемо, то је да помажемо српске средине на КиМ. Зато је 15 београдских општина потписало споразуме са српским срединама на КиМ и помажу им на различите начине", рекао је Весић.

Навео је да српски народ на КиМ може да опстане само ако има услове нормалне за живот и додао да то подразумева стадион, радна места, добре станове...да се живи исто као у другим деловима земље.

"Не успемо ли то да обезбедимо, онда немамо будућност. Зато смо ми успешни јер Александар Вучић то схвата и води такву политику", рекао је Весић.

Додао је да је задовољан јер се и у Косовској Митровици види да Србија гради и улаже у свој народ.

"Србија је поново јака и зато смета нашим противницима јер више нико не може да се игра са Србијом. Србија има снагу да постави своја питања тамо где треба и о ситуацији коју смо имали на КиМ, која је пре осам година била потпуно изгубљена, када нас нико ништа није питао, сада смо у ситуацији да се и ми питамо, да мора и са нама да се разговара и да морају да се заштите наши интереси", рекао је Весић.

 

Само глас за листу СНС значи наставак развоја

Весић је обишао штанд те странке у Косовској Митровици где је поручио да само глас за листу "Александар Вучић - за нашу децу" значи да ће Србија наставити путем развоја, а да је глас за сваку другу листу "авантура".

Весић је рекао да нема значајнијег места од Косова и Метохије да се пошаље порука зашто су избори у недељу, 21. јуна, важни.

"Тек овде се види зашто је важно да Србија гласа 21. јуна, да изабере стабилну власт која ће наставити путем реформи, путем промена које су започете 2012. године јер данас када се види колико се гради у српским срединама на КиМ, захваљујући Александру Вучићу и Републици Србији, јасно је зашто листа ''Александар Вучић - За нашу децу'' добија скоро плебисцитарну подршку наших грађана на КиМ", рекао је Весић.

Навео је да Срби на КиМ знају да нису сами и да се Србија бори за њих и додао да је зато важно да сви грађани Србије, без обзира да ли живе у Косовској Митровици, Београду, Нишу, Новом Саду...изађу на изборе.

Како је рекао, гласањем на изборима дају подршку да Србија буде јача.

"Сви наши непријатељи желе да избори не успеју јер желе слабу Србију. Србија на изборима 21. јуна показује колико је јака, да ће дати подршку Александру Вучићу, да жели нова радна места, да се настави изградња инфраструктуре, економска стабилизација, да се настави борба за опстанак КиМ у саставу Србије", рекао је Весић.

Додао је да само глас за листу "Александар Вучић - за нашу децу" значи да ће се наставити тим путем.

"Сваки други глас је авантура, сваки неизлазак на изборе значи да се подржавају они који су против Србије", рекао је Весић.

Навео је и да око КиМ морамо да имамо јединствену политику и истакао да је то политика коју води председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг