Вести

Весић: Фондација подржава најбоље што имамо

Градски менаџер и оснивач Фондације за младе теленте Београда Горан Весић,  заменица Скупштине града Београда Андреа Радуловић и директорка фондације Ана Зекавица примили су у свечаној сали Старог двора прву генерацију стипендиста те фондације.

Уговор је потписао 51 ученик, чији ће научни и уметнички развој фондација подржати кроз куповину опреме или стипендирање њиховог учешћа на такмичењима или едукацијама у иностранству.

Весић је истакао да је оснивањем Фонадације за младе таленте отоворена могућност да се у наредним деценијма омогући талентованим младим људима несметани развој.

Он је подсетио да се идеја за оснивањем фондације потекла од жеље да помогне малој Јовани која је свирајући у Кнез Михаиловој улици покушавала да заради за инструмент који јој је био неопходан да би свој рад на виолини унапредила.

–У доба када су многе вредности поремећене, данас смо показали да је знање на првом месту. Овим чином  показујемо да ће Ваш труд бити адекватно награђен, али и шаљемо важну поруку другој деци да се управо угледају на Вас, јер ништа не може да замени учење и знање – указао је градски менаџер.

Он је додао да је сигуран да је 51 дете које ће данас добити новац за своје усавршавање то и заслужило, али и додао да још има много талентоване деце у Београду које чекају своју шансу, због чега је упутио позив друштвено одговорним компанијама да наставе да улажу у Фондацију како би из године у годину број стипендиста био све већи. 

Весић се овим поводом захваилио свим одборницима Скупштине града Београда јер је одлука о оснивању фонадације донесена једногласно, што је реткост. Такође се захвалио члановима Управног одбора на челу са директорком Завода за заштиту споменика културе града Београда Нелом Мићовић, члановима Надзорног одбора, као и компанијама које су препознале потребу да улажу у младе таленте.

Андреа Радуловић је подсетила да је Фондација за младе таленте Београда званично почела са радом 1. јануара 2016. године, као и да је поносна што је Град Београд  једини град у Србији који је покренуо овакву фондацију. Она је упутила позив стипендистима да и они једног дана, ако буду били у прилици помогну онима којима је та помоћ потребна.

Ана Зекавица је пожелела стипендистима да се даље усавршавају како би били још бољи, и захвалила се добрим људима и компанијама који су били уз фондацију од самог почетка.

 

Извор: Беоинфо