Вести

ВЕСИЋ: ДОК ЈЕ ВУЧИЋ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈА НЕЋЕ ВОДИТИ РАТОВЕ

Избор Александра Вучића гарантује мир, стабилност и развој Србије, порука је заменика градоначелника Града Београда и заменика шефа изборног штаба Српске напредне странке Горана Весића. 

Весић је сумирао резултате кампање Српске напредне странке, која улази у финиш пред изборе заказане за 3. април.

Мада се чини да је ова кампања остала у сенци сукоба у Украјини, према Весићевим речима, није пореметила предизборне поруке које Српска напредна странка шаље бирачима.

"Мир и стабилност су и раније били део наше кампање, само је сада агресијом Русије на Украјину тај слоган избио у први план. Ми гарантујемо, док је Александар Вучић председник Србије, да у нашој земљи неће бити рата нити ће Србија учествовати у туђим ратовима. Гарантујемо да Вучић води српску политику, не руску, америчку, турску, већ искључиво српску политику у интересу грађана наше земље. А наш највећи интерес јесте да се Србија сачува од сукоба. Када кажемо стабилност, ми гарантујемо да ћемо обезбедити политичку и економску стабилност. Да се Србија развија и да у ово време кризе која долази, а нико од нас не зна шта ће се све дешавати, имамо добру снабдевеност храном, лековима, енергентима, једном речју, свиме што је потребно овом народу", нагласио је Весић.

Весић је открио да је, захваљујући Вучићу, Србија почела да се припрема за економску кризу проузроковану сукобом у Украјини много раније него што се то мислило. 

"Вучић је нама, својим сарадницима, још у новембру говорио да мисли да ће доћи до рата у Украјини и да ми треба да припремамо залихе хране и спремамо земљу. Он је веома забринут за ситуацију у свету зато што је веома одговоран. Разлика између политике и неког другог занимања јесте то што одлуке политичара утичу на живот милиона људи и Вучић је тога свестан. Посебно га брине то што мисли да ће многи на Балкану искористити ову кризу у Украјини да распламсају друге сукобе, посебно на Косову и Метохији, где имате неодговорне поступке приштинске власти с Куртијем на челу. Они покушавају да ово искористе да би протерали Србе", рекао је Весић.

На питање шта очекује да ће се догодити 4. априла Весић истиче да имамо парадоксалну ситуацију када је у питању део опозиције.

"Сваки избори су политичка утакмица, то је као кад играте фудбал, па желите да одете на Светско првенство. Међутим, део опозиције се понаша као да избори не постоје, они учествују на њима, али се не припремају за изборе, већ за дан после избора, што је врло чудно и не постоји нигде у свету. Они већ унапред знају да ће на тим изборима изгубити, те део опозиције предвођен Ђиласом већ сада припрема бираче да ће бити покрадени јер жели да изазове демонстрације. Протести су једино што Србији у овом тренутку не треба пошто то значи дестабилизацију земље, терање страних инвеститора и покушај да се изазову сукоби у Србији да би се на силу узела власт, што је у овом осетљивом тренутку у свету врло опасно за Србију", рекао је Весић и констатовао да изборна крађа није могућа ни теоретски, јер има толико контроле да је то апсолутно немогуће.

 

Бирачи ће све рећи о политичарима који деле људе на подобне и неподобне

Весић сматра да није његово да коментарише Ђиласовог кандидата за градоначелника Београда Владету Јанковића, који је, како је рекао, јасно ставио до знања да презире људе који не живе у кругу двојке.

"Они који мисле да грађане могу да деле на подобне и неподобне, на паметне и глупе, на оне који живе у центру града и у Маринковој бари на изборима ће добити одговор грађана, и то онакав какав заслужују. Ако ви презирете људе који мисле другачије, онда је јасно какав ћете одговор на биралиштима добити. Ја сам направио покретну канцеларију и никада нисам рекао да у њу могу да дођу само они који су гласали за Вучића и Српску напредну странку, јер то није нормално. Ако сте изабрани или претендујете да будете изабрани на неку јавну функцију, ваљда је нормално да тај посао обављате у интересу свих грађана. Сви имају право да добију неку комуналну услугу или одговор на питање које их интересује", нагласио је Весић.

 

Политика није фонтана жеља, али многи то не схватају

На питање где себе види после избора Весић се слатко насмејао:

"Нигде. Политика није фонтана жеља. Увек ми је било смешно када сам гледао поједине људе током избора који су себе већ пројектовали на одређене функције. То су људи који никад нису радили кампању, па не знају да избори никада нису извесни, да су врло тешки и лаки су само за губитнике. Када се заврше и видимо изборне резултате, тада ће наша странка, уколико добије подршку грађана, одлучивати да ли ће и ко ће обављати одређену функцију. Тада ћемо видети и да ли је моја странка задовољна мојим досадашњим радом, а од тога ће зависити да ли ћу ја обављати неку функцију или нећу." 

 

Зашто сам направио Сићве ТВ

"Ја нисам типичан политичар, већ неко ко обавља државну функцију у локалној самоуправи и моја обавеза јесте да покушам да решим проблеме. Урадио сам оно што би сви требало да ураде: направио сам покретну канцеларију, идем из места у место и разговарам с људима. И, уместо да сви то поздраве, имате апсурдну ситуацију да сам постао предмет напада зато што радим", рекао је Весић.

"Направио сам Сићве ТВ, која није телевизија, него на мојим профилима на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм, Твитер и Тик-ток емитујем шта сам радио током једног дана. И сад ме нападају људи који не раде ништа и питају одакле Весићу право да емитује шта ради током дана и рекламира се. Па, мајсторе, иди ти ради, па се рекламирај. Наглашавам да се то не односи само на људе из опозиције, већ и на многе људе из моје странке", објаснио је Весић. 

 

 

 

Извор: Република