Вести

Весић: Ђилас се понаша као Велики бахати брат

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић поручио је данас бившем градоначелнику Драгану Ђиласу да је лако издавати саопштења и поново га позвао да изађе са њим на ТВ дуел ''па да грађани из прве руке чују како се Ђилас богатио и крао''.

''Ја сам спреман и поново га позивам да бира телевизију на којој ће изаћи на дуел. Као медијски магнат он може да изабере телевизију, водитеља и термин, ако ништа друго нек узме ону своју Н1 телевизију, ту може сигурно да организује дуел, па да онда грађанима Србије приуштимо да из прве руке чују како се богатио и крао у Србији'', рекао је Весић новинарима на Тргу Николе Пашића.

Весић је рекао да је Драган Ђилас у прошлом сазиву Скупштине града био одборник познат по томе да је дошао само на прву седницу и више од четири године ни на једну, а да је за то време редовно узимао новац од Скупштине града.

''У овом сазиву Драган Ђилас је, морам да признам, почео да долази на седнице Скупштине града, али видим да има довољно времена и да је докон пошто једино чиме се бави и што му је основна критика рада Скупштине града ко се колико појављује у медијима'', рекао је Весић и додао да Ђилас има довољно времена да ''се тиме бави пошто је постао милионер у прошлом сазиву и обезбедио и своје чукунунуке, па може да седи кући, гледа ТВ канале и води рачуна ко се где појавио''.

''Пошто Ђилас мери ко се колико од градских функционера појавио у медијима желим да га разочарам да ћемо се сви још више појављивати јер ми радимо и имамо шта да покажемо. Иза нас је огроман посао који смо урадили, од Београд на води до више стотина дечијих игралишта и покретања пројеката који су деценијама стајали запуштени као што су нова железничка станица, нова аутобуска станица, изградња обилазнице око Београда, измештање Савскг моста'', навео је Весић.

Он се ''извинио'' Ђиласу што садашњи градоначелник, каже, није као он отео парцелу у Пионирском граду која је намењена за рекреацију деце и омладине и направио кућу Великог брата на чему се, тврди Весић, лично обогатио неколико милиона евра и увео ријалитије у Србију.

''Ми се извињавамо Драгану Ђиласу што као он не наплаћујемо родитељима два пута вишу цену за вртиће где је узео родитељима око 30 милиона евра за шта је могло да се сагради око 15 вртића. Ми се извињавамо Ђиласу што као он, наш градоначелник на почетку мандату није пријавио уштеђевину од 70.000 евра, женину кућу на Дедињу и аутомобил, а на крају мандата 24 милиона евра у некретнинама, што говори о томе како се понашао као градоначелник'', истакао је Весић.

Он се Ђиласу ''извинио'' и за то што садашњи градоначелник не тргује секундама са сопственим предузећем као што је Ђилас радио са Студиом Б.

Како је рекао, Студио Б је било градско предузеће чији је оснивач била Скупштина града, која је, каже, бирала Драгана Ðиласа који је ''продавао секунде Студију Б по вишетруко вишим ценама него што се то дешавало касније''.

''Ми се извињавамо Драгану Ђиласу што као он, наш градоначелник нема фирме које су од тренутка, када је дошао на власт, направиле профит који је већи неколико хиљада пута, што је направио обрт од 180 милиона евра и зарадио 50 милиона евра. Ми се извињавамо се Ђиласу и што наш градоначелник није бахати Велики брат као што је био он'', нагласио је Весић.

Напоменио је да је Ђилас Скупштину града сматрао својим приватним власништвом, а запослене у Скупштини града својим робовима и додао да је најбољи доказ за то што је смс поруком отпустио бившег секретара за спорт Игора Микљу.

''За разлику од њега ми имамо тим, имамо људе који раде заједно, од градоначелника, заменика, помоћника, чланова Градског већа, секретара, директора, и ми спроводимо програм који смо обећали грађанима'', рекао је Весић и додао да зато на изборима листа Александар Вучић добија подршку грађана, а Драган Ђилас сваки пут доживи дебакл.

Весић каже да ПКБ на најбољи начин показује како је Ђилас уништавао Београд и шта је радио са њим.

 

 

Извор: Танјуг