Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС ПОТЦЕЊУЈЕ ГРАЂАНЕ, МИСЛИ ДА МУ НЕКО ВЕРУЈЕ

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је данас да један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас потцењује грађане када мисли да ће му било ко поверовати да се само два пута видео са човеком са којим, каже, има финансијске трансакције вредне десетине милиона евра.

"Увек ми је задовољство да читам како Ђилас правда своје финансијске малверзације које су увек њему у корист, а на штету грађана, рекао је Весић, реагујући на изјаву Ђиласа да је два пута у животу видео Драгана Шолака, власника "Јунајтед групе".

"Каже тајкун Драган Ђилас да се само два пута у животу видео са медијским магнатом Драганом Шолаком!? Два пута се видео са човеком коме је продао пословну зграду на Новом Београду, према информацијама из медија, за 10 милиона евра, а према Шолаковој тврдњи за 4 милиона!? Два пута се видео са човеком коме је продао своје фирме у Бугарској, а потом и београдску Дајрект медију!?", навео је Весић.

Весић сматра да Ђилас потцењује грађане Србије, када мисли да ће било ко да му поверује да се само два пута видео са човеком са којим, каже, има финансијске трансакције вредне десетине милиона евра.

"Каже тајкун Драган Ђилас да нема никакву фирму на Малти и да је тамо био једном у животу. Па зашто онда са већ поменутим Шолаком фирму на Малти има Ђиласова директорка и десна рука Јадранка Дринић? Ђилас стварно мисли да ће му било ко поверовати да његова директорка сама са Шолаком оснива фирме без његовог знања", додао је Весић.

Како каже, бизарно је када о равноправности у медијима говори Ђилас "кога је покојна Верица Бараћ, председница владиног Савета за борбу против корупције оптуживала да је, док је био на власти, управљао српским медијима".

Весић је навео да је јавност о томе како је Ђилас управљао медијима сазнала када су објављени подаци о томе "како је као државни функционер држао монопол на продају рекламних секунди телевизијама, рачунајући јавни сервис и Студио Б, који је тада био предузеће града Београда, чији је градоначелник био".

"О равноправности у медијима прича човек који је био део власти која је слала полицију у ''Борбу'' да ухапси главну уредницу Оливеру Зекић, јер је објавила тачну информацију да је Тадићева и Ђиласова власт, на тајној седници, донела одлуку да се плати милион долара народних пара због Миладина Ковачевића. Човек који је као градоначелник Београда био сувласник дневног листа, који је новинарима одговарао на питања са реченицом ''зини да ти кажем'' и о коме није написан ни један једини критички текст док је владао Београдом и Србијом", рекао је Весић.

Истиче да Ђилас, када прича о “равноправности” у медијима, жели да се врате "славни дани његове прошлости", када је са својом директорком "управљао свим медијима у Србији и био најзаштићенији политичар после Тита у политичкој историји наше земље".

Весић је подвукао да данас Александра Вучића, његову породицу и сараднике напада у већини медија у Србији.

Поручује да се СНС нада да Србији неће бити наметнута ''изборна равноправност'' какву Ђилас жели", а у којој ће оно што "објаве Н1, ТВ Прва, Б92, Данас, Време или НИН бити једина истина док ће сви остали морати да ћуте".

Весић каже и да јавност Србије и даље чека да Драган Ђилас одговори како се обогатио док је био на власти у Београду, "уместо што каже да је зарадио милионе продајући жваке".

"Да нам овај Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник објасни како је 2007. године пријавио од имовине женину кућу на Дедињу, аутомобил САБ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине, да би када је 2016. године, када је отишао са власти, пријавио је да само у некретнинама има више од 24 милиона евра. Да нам каже овај финансијски геније како је то зарадио?", рекао је Весић.

Упитао и да ли је то "од плате градоначелника или тако што је као градоначелник трговао секундама са Студијом Б, који је био у власништву града и јавним сервисом или тако што је од града отео парцелу намењену деци да направи кућу ''Великог брата'' на којој је зарадио милионе".

"Очекујемо да Ђилас објасни грађанима одакле му 50 милиона евра стечених између 2007. и 2012. године, са укупним приходом на свим фирмама од око 180 милиона евра", каже Весић.

Наводи да Ђилас, када прича о изборним условима, сања о времену када је владао свим медијима и када је као државни функционер пословао са државом и зарађивао милионе.

"Тај сан прекинули су му грађани Србије 2012, 2014. и 2018. године када је до ногу потучен на изборима и када су Србија и Београд рекли да не желе да њима влада медијски магнат са својим тајкунима", рекао је Весић.

Ђилас тврди да нису тачни наводи о његовим пословним везама и махинацијама са Драганом Шолаком, да је Шолака видео "два пута у животу" и да никада није био сувласник ТВ Пинк, а демантује и да има фирму на Малти.

 

 

 

Извор: Танјуг/Новости