Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС НОЋУ ИДЕ ПО АМБАСАДАМА И ГОВОРИ КАКО БИ ПРИЗНАО КИМ

Горан Весић, заменик градоначелника Београда рекао је да Драган Ђилас ноћу иде по амбасадама и прича како би признао Косово, а да дању шаље Млађана Ђорђевића да иде по црквама и десничарским организацијама, да их буни против председника Србије Александра Вучића.

Весић је рекао да се сада јасно види да се противници Србије уједињују на питању разграничења и преговора у вези са трајним решењем статуса Косова и Метохије.

Јасно је да Србија из читавог овог процеса излази јача. Србија данас, када погледате позицију у међународној заједници, најјача држава региона. Погледајте само колико пута се председник Вучић састао са кинеским премијером или председником, или са руским председником или премијером, са немачком канцеларком, са америчким и француским председником - истакао је Весић.

Како додаје, то је много снажнија дипломатска активност у односу на значај и снагу наше земље, када се прича демографски, политички и економски.

Само упоредите са другим земљама у региону и видећете да нико нема такве активности. Та снажна позиција коју је председник Вучић изградио у међународној заједници даје Србији шансу да сада води овакву политику, и наравно да су они који су против нас незадовољни и наравно да је хрватски премијер незадовољан, јер изгледа да мисле да они треба да буду водећа земља на Балкану - оценио је Весић.

Према његовим речима, историјски договор Срба и Албанаца је проблем за све на Балкану, јер је то можда најважнија ствар која би требало да се деси на Балкану, можда, како каже, једнако важна колико је био договор Немачке и Француске за будућност Европе.

Зато се не чудим нападима. Мене не чуди што тај договор напада Пленковић, мене чуди зашто из земље то раде. Јер, када погледате и Наташа Кандић и Соња Бисерко, и сви који се данас јављају, који су против да север Косова припадне Србији, који су против било каквог разграничења, то су исти они који су 2002. године нападали Ђинђића када је то радио - нагласио је Весић.

Весић додаје да већи проблем види у политичким странкама које су добиле неке гласове према којима треба да имају одговорност према земљи.

Они покушавају да искористе ову ситуацију да политички сруше Вучића, не размишљајући о томе колико је ово важно за земљу. Косовски проблем постоји дуже од века, није то од јуче. Сада смо у ситуацији да то решавамо, а они користе своју ситну политику да би спречили државу да постигне историјски договор и да реши државни проблем, то је неодговорно - истиче Весић и додаје:

Да им кажете „Ево вама три дана да решите, ви водите преговоре са Љимајем, седите и договорите се хајде да видимо шта бисте ви урадили“, па они мисле да ми не знамо да они увече иду по амбасадама и причају како би признали Косово, а дању буне, па то ради и Ђилас. Он иде по амбасадама и прича како би он то све признао, а дању шаље Млађана Ђорђевића да иде по црквама и десничарским организацијама, да их буни против Вучића - казао је Весић.

Весић закључује да је то неодговорно према будућности земље и према будућности Срба на КиМ.

Председник Вучић иде за викенд на КиМ, отићи ће у куће, у места за која они не знају ни како се зову. Они не знају како се зову сва села у околини Београда, а камоли на Косову и Метохији. Вучић ће разговарати са Србима, причаће о нашој заједничкој будућности, а они се брину за Србе и седе у кафићима у центру Београда, мислим да не знају ни где је Гроцка. Ово што они раде је играње - истиче Весић.

 

 

Извор: Пинк