Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС ЈЕ УВЕЋАО СВОЈЕ БОГАТСТВО ДОК ЈЕ БИО НА ВЛАСТИ

Члан председништва СНС Горан Весић поручио је данас Драгану Ђиласу да не држи било коме политичке лекције и да му 300 000 динара неће донети опрост грехова, јер ће остати упамћен као човек који је највише увећао своје богатство док је био на власти.

Весић је навео да се у дану када смо сазнали да његова "душевна бол" вреди 300 хиљада динара Драган Ђилас осмелио да дели лекције из политике и како би се вратио на власт не бира средства.

"Тако тајкун на привременом раду у политици, лопов који је задужио град Београд за 1,2 милијарде евра и политички преварант без идеологије и програма који гледа само како да се обогати на рачун грађана верује да му ових 300 хиљада динара доноси опрост грехова. Српска напредна странка ће наставити да износи истину о овом тајкунском политичару и никаква “душевна бол” нас у томе неће зауставити", истакао је Весић.

Весић наводи и да је у политици свашта видео, али да дрскост са којом Ђилас мисли да је заборављено како се богатио док је владао Београдом није.

"Да подсетим грађане Србије да је Драган Ђилас, особа без искуства у државној управи, обављајући функције Тадићевог директора Народне канцеларије, Коштуничиног министра и градоначелник од 2004 - 2013. године зарадио, према сопственом признању, најмање 25 милиона евра", навео је Весић.

Весић указује да лекције држи Ђилас чије су фирме 2004. године када је ушао у политику само за годину дана у односу на 2003. годину увећале приход за 11.325 одсто.

"Критикује нас Драган Ђилас који као државни функционер радећи са државном телевизијом преко својих фирми направио промет већи од 70 милиона евра!? Запањен сам да о поштењу говори Драган Ђилас који је као државни функционер отео део градске земље у Пионирском граду и од објекта за рекреацију за децу и омладину направио Кућу Великог брата", наводи Весић.

Каже и да о економији говори Ђилас који је оставио 1,2 милијарде евра дуга које је направио као градоначелник Београда, Ђилас који је дуговао новац трудницама, породиљама, пензионерима и социјално угроженима и који је родитељима који су плаћали вртиће отимао паре наплаћујући им противзаконито два пута више за боравак деце.

"О Косову и Метохији нам држи лекције Драган Ђилас који је био део власти када је његов данас коалициони партнер Вук Јеремић покренуо поступак у вези са једностраном проглашеном независности Косова пред Међународним судом правде. Овај поступак који ће остати упамћен као један од најглупљих у историји међународних односа Србија је, захваљујући овој двојици генијалаца, изгубила!? Тако су Ђилас и Јеремић заједно са својим ментором Тадићем ударили печат на једнострану проглашену независност Косова", указује Весић.

Весић истиче да је Ђилас признао да је његов политички савез одустао од уласка Србије у Европску унију.

"То је на неки начин нормално, јер начин на који је владао Србијом и пљачкање земље које је спроводио у супротности је са свим европским стандардима у политици", примећује Весић.

Весић наводи да је Ђилас бар признао да има намеру поново да влада као шериф и да краде.

"Али је тако и показао да је одустао од политике коју је водио Зоран Ђинђић, за кога је улазак у ЕУ био основни циљ. И то је нормално јер како би Ђилас поштовао Ђинђића када је он као премијер против Ђиласа подносио кривичне пријаве", подсећа Весић.

Весић оцењује и да је у нечему Ђилас био и искрен.

"Рекао је да не нуди грађанима да гласају ни “за Ђиласа, ни за Обрадовића, ни за Јеремића, ни за Лутовца”. Разуме Ђилас да ни рођена мајка за њих не би гласала јер како недавно рече Лутовац сви су “они испод цензуса”", наводи Весић.

Према његовим речима, зато би да преваре грађане и да први пут у историји парламентаризма грађани не знају за кога гласају, али, како каже, да се грађани не могу преварити показују примери свих избора одржаних у Србији протеклих година, рачунајући и београдске на којима је Ђилас унапред прогласио победу, на којима су доживели фијаско.

"Зато, само нека Ђилас не држи било коме лекције. Остаће упамћен у историји Србије као човек који је највише увећао своје богатство док је био на власти. На рачун народа наравно. Зато сада покушава да се врати на власт и не бира средства", поручио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Новости