Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС БЕСАН ШТО МУ ЈЕ ИЗМАКАО ГЛАВНИ ПЛЕН

Члан Председништва СНС Горан Весић рекао је данас да разуме реакцију шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда Драгана Ђиласа у вези ПКБ-а, и да разуме да је бесан, јер му је "измакао главни плен" који је требало да узме док је био на власти заједно са својим пријатељима тајкунима.

„Ђилас је увек љут када не може да заради, а када не може да заради на рачун државе и грађана, тада је бесан баш као данас“, нагласио је Весић додајући да се најбоље види на примеру ПКБ како Ђилас прави паре на рачун грађана.

„У периоду од 2011. до 2013. године док је Ђилас владао ПКБ његовом менаџменту који је дошао из фирме његовог најбољег пријатеља тајкуна држава је опростила 6,7 милијарди динара или преко 55 милиона евра обавеза!? Тако је Ђилас отео 55 милиона евра новца који припада грађанима и поклонио га свом менаџменту који је доведен из тајкунске фирме да би се тај исти менаџмент задужио код банака и лизинг кућа за додатних 12 милиона евра“, објаснио је Весић.

Он је додао да је Ђилас, како би наградио своје “менаџере” за овај велики успех, пред смену са места градоначелника донео одлуку да овим директорима исплати бонусе вредне више десетина хиљада евра по особи. Ту одлуку је, како подсећа, Привремени орган поништио.

За разлику од Ђиласа од 2013. године зараде запослених се исплаћују редовно и не дугује се држави за радни стаж, подсећа Весић.

„ПКБ је класичан пример да нема тих народних пара које Ђилас неће да потроши како себи не би обезбедио корист. Очекивао је да постане власник ПКБ-а, да је тако потврђује и чињеница да сада, пошто је изгубио власт и ПКБ, купује земљу у околини Београда“, сматра он.

Весић истиче да се Ђилас обогатио од пара грађана док је био министар и градоначелник код Коштунице и Тадића.

„Да је тако, довољно је да погледамо да је 2007. године када је постао министар у Коштуничиној влади пријавио од имовине женину кућу на Дедињу, аутомобил САБ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине. Када је сишао са власти, 2016. године, пријавио је да само у некретнинама има више од 24 милиона евра. Како је то Ђилас зарадио? Од плате градоначелника?“, упитао је он.

Ђилас, према његовим речима, треба да објасни грађанима Србије и одакле му 50 милиона евра стечених између 2007. и 2012. године, са укупним приходом на свим фирмама од око 180 милиона евра.

„Зато је Ђиласово кукање над судбином ПКБ у ствари кукање над изгубљеном сопственом зарадом коју је очекивао када са својим тајкунима преузме ПКБ. И не интересује Ђиласа судбина запослених, то што ће бити више радних места и веће плате као ни то што ће ПКБ нудити квалитетније пољопривредне производе Београду. Неважно је то њему ако он на томе не зарађује“, нагласио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг