Вести

Весић: Дефицит у складу са законом,опозицију да буде срамота

Градски менаџер Горан Весић изјавио је данас да је дефицит Београда 6,2 одсто, што је у складу са законом који предвиђа до десет одсто, нагласивши да то није био случај у време претходне градске власти, те поручио опозицији да треба да их је срамота када говоре о дефициту и дуговањима.

Током расправе о ребалансу бужета у Скупштини града, на критике опозиције о дефициту и дуговима града, Весић је рекао да је запањен до које се мере мењају тезе.

Како је рекао, када је буџет усвојен, крајем 2016. године, градоначелник Синиша Мали јасно рекао да Скупштина града вага одлуку о статусу Дирекције за грађевинско земљиште, како би била донета најбоља одлука.

"А све то с обзиром на велики број пројеката у граду, них 69, што данашња опозиција, а некада градска власт може само да сања", рекао је Весић.

Та најбоља одлука је донета, истакао је Весић, подсећајући да је Мали тада и најавио да ће бити урађен ребаланс.

"Толико о памаћењу и о томе ко кога цитира. Одлука није изненадна, она је најављена и свесно донета", рекао је Весић.

Кад је реч о дефициту, Весић је поручио опозицији да треба да их је срамота.

"Да причате о дефициту ви који сте оставили 1,1 милијарду евра кредита овом граду. За 2,5 године вратили смо више од 400 милиона евра ваших кредита, а знате шта је могло да буде урађено за тај новац", рекао је Весић.

Он је додао да претходна власт није плаћла породиљама, трудницама, социјалним корсницима...

"То се зове живот на туђ рачун, тако може кафана да се води, тако се не воде град и држава, треба да вас је срамота да ви причате о дефициту", рекао је Весић.

Он је нагласио да градска власт није за три године узела ниједан динар нових кредита, а да је ће ове одине бити враћено 4,8 милијарде старих кредита, од којих 1,5 милијарду пропалих камата из инвестицијама "за које не знамо где су".

Дефицит је, подвукао је, 6,29 одсто, док је законом дозвољено до десет одсто.

"Ваши дефицити су били 2009. године 21,9 одсто, преко 20 подсто 2013. смо затекли. Немојте никоме да држите лекције, то што сте ви радили, злочин који сте направили према граду задуживањем не може да се исправи наредних десет година", поручио је Весић.

Како је рекао, ниједно градско предузеће за време претходне власти није било у плусу.

"Тек ћемо да причмо о вашим пљачкама. Немојте да бринете за ову власт. Ми смо освојили смо власт на свим општинама, а ви нигде. А и тамо где сте освојили, изгубили сте је. Грађани знају да оцене како ко ради и они су једини суд", закључио је Весић.

 

Извор: Танјуг