Вести

ВЕСИЋ: ДЕЦЕМБАРСКА ПРОСЕЧНА ПЛАТА У БЕОГРАДУ ИЗНОСИЛА ЈЕ 806 ЕВРА

Према званичним подацима, на основу методологије коју користи Европска унија, просечна плата у децембру за Град Београд износила је 806 евра, рекао је заменик градоначелника Града Београда Горан Весић.

Весић је подсетио да је 2015. године просечна плата у главном граду износила 433 евра.

У две београдске општине просечна плата већ је прешла хиљаду евра и то су Врачар са 1.099 евра и Нови Београд са 1.059 евра. То јасно показује колико се Београд убрзано развија и како у нашем граду расте животни стандард становништва. Када у Србији 2026. године, према програму Владе, просечна плата буде хиљаду евра, у Београду ће бити од 1.280 до 1.300 евра, најавио је Весић.

Програмом "Београд 2030" предвиђено је да ће у нашем граду 2030. године просечна плата бити већа од двеста хиљада динара, што је око 1.700 евра, навео је Весић.

Данас, када бисмо искључили јавну управу, просечна плата у Београду била би од 140 до 150 хиљада динара. Запосленост је већа, а људи који се сада запошљавају имају веће плате, јер се тражи висококвалификована радна снага. Одавно смо престали да будемо земља где долазе страни инвеститори који траже раднике са ниским квалификацијама, истакао је Весић.

Инвестиције у Београду то показују, међу којима је будући индустријски парк у Борчи, који ће запошљавати око десет хиљада људи, али и бројне друге инвестиције, закључио је Весић.

 

Расписан тендер за саобраћајницу од насеља Степа Степановић до Браће Јерковић

Расписан је тендер за изградњу саобраћајнице од насеља Степа Степановић до насеља Браће Јерковић на унутрашњој обилазници Београда, на потезу од Борскe улице до петљe "Ласта", рекао је Весић.

Процењена вредност радова је 1,6 милијарди динара, а рок за завршетак посла биће 18 месеци, рекао је Весић.

Укупна дужина саобраћајнице је 1.067 метара, са свим припадајућим раскрсницама. Траса која се гради почиње непосредно после раскрснице са Улицом војводе Степе, пружа се поред насеља Степа Степановић, укршта се са Булеваром Пека Дапчевића и завршава непосредно после раскрснице са Улицом браће Јерковић.

Саобраћајница коју градимо обухвата и вијадукт дужине 253 метра који се налази на потезу од Булевара Пека Дапчевића до Улице браће Јерковић. Ширина саобраћајнице је 24 метра, са по две саобраћајне траке по смеру, обостраним тротоарима и мостовском конструкцијом, рекао је Весић.

Према његовим речима, радови ће се изводити у две фазе како би се саобраћај одвијао несметано и безбедно. Прву фазу чини деоница од Војводе Степе до иза раскрснице са Булеваром Пека Дапчевића, док другу фазу чини наставак деонице до краја Сектора 3, код насеља Браће Јерковић.

 

 

Извор: Студио Б