Вести

ВЕСИЋ: БОРКО СТЕФАНОВИЋ ПОКУШАВА ДА ОПЕРЕ НЕЧИСТУ САВЕСТ

Заменик председника Странке слободе и правде Борислав Стефановић покушава да опере своју нечисту савест изјавом да је Србија продајом ПКБ-а опљачкана за најмање 106 милиона евра, рекао је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

"Стефановић ће остати упамћен у историји Србије као човек који је увео границу између Срба. Увео је царину на Брњаку и Јарињу и шта год да ради у животу остаће запамћен по томе", рекао је Весић.

Како је додао, Стефановић на овај начин покушава да изједначи друге са њим, јер има нечисту савест, будући да је, наводи Весић, био сарадник Драгана Ђиласа који је, док је био директор Народне канцеларије код Бориса Тадића, министар без портфеља за Национални инвестициони план код Војислава Коштунице и градоначелник Београда имао промет на својим фирмама 619 милиона евра.

То је, рекао је Весић, половина дуга од 1,2 милијарде евра "колико је Ђилас оставио граду док је био градоначелник".

Ђилас је, рекао је Весић, за директора ПКБ-а поставио Рајка Мандића који је, како додаје, Мишковићев сарадник.

"За две године, његов тим у ПКБ-у задужи то предузеће за 20 милиона евра и остави још додатних 40 милиона евра дуга, а истовремено им држава отпише 80 милона евра... тако изгледа његово пословање са ПКБ-ом", рекао је Весић.

Према званичном извештају из АПР-а Ђилас је 2003. године на својим фирмама имао промет 4.771.000 динара, а 2004. када је ушао у политику промет на фирмама му је био више од две милијарде динара, рекао је Весић.

"И онда он некоме прича о поштењу... он и његов потрчко Борко Стефановић да причају некоме о поштењу, они који су опљачкали ову земљу", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк