Вести

Весић: Београд се мења и развија

Одборник Горан Весић подсетио је на данашњој конститутивној седници да се политика државе и града базира на спровођењу коренитих промена, уз друштвене и економске реформе, те да су на том путу важни сви партнери.

Подржавамо предлог да Никола Никодијевић буде председник Скупштине Града Београда, како би наставио да успешно ради посао који је радио и до сада. Заједно настављамо читав низ пројеката који смо покренули. Градска скупштина је кључно место на којем се доносе одлуке и важно је да она добро функционише. Најважније је да се одлуке доносе брзо и у интересу грађана – истакао је Весић.

Весић је подсетио да су у протекле четири године одржане 44 седнице, са 899 тачака, уз још 249 по скраћеном поступку. Усвојено је 150 урбанистичких планова, те је данас Београд њима покривен са више од шездесет одсто. То је троструко више планова него у сазиву пре овог, додао је Весић.  

Све је ово показатељ да је Скупштина града радила добро и да је пратила правац развоја Београда. Посебно смо поносни на промену тог правца, тачније на то што се Београд коначно спустио на своје реке. То није само пројекат „Београд на води” који наш главни град ставља на инвестициону мапу света и који је покренуо низ других, већ и Блок 18, Макишко поље, лева обала Дунава између Пупиновог и Панчевачког моста – истакао је Весић.

Горан Весић је сумирао и да су захваљујући урбанистичким плановима које је доносила скупштина, од 2014. до 2017 издате 2.443 локацијске дозволе и 644 грађевинске дозволе, што је дупло више него од 2010. до 2013. Обрачуната је накнада за 2,1 милион квадрата, а у трогодишњем периоду пре за милион квадрата.

То значи да се овај град мења набоље и да се развија. Свако то може да види  – рекао је Весић.

Он је оценио и да су одборници најважнији партнер извршној власти у свим њеним реализованим и започетим пројектима.

 
 
Извор: beoinfo