Вести

Весић: БЕОГРАД ДОБИЈА 54 ФОНТАНЕ

Београд ће добити 54 фонтане на иницијативу председника Александра Вучића и то на местима која сада изгледају запуштено, попут кружних токова на Новом Београду и код Богословије, односно Топчидерске звезде. То неће бити фонтане попут оне на Славији  у смислу величине, али ће бити на местима на којима их до сада није било, рекао је градски менаџер Горан Весић гостујући у Београдској хроници.

Он је рекао да ће фонтане бити изграђене у наредних неколико година и нагласио да је у питању део континуираних напора да се улепша град, попут сређивања фасада и самог центра града.

Важно је истаћи да ће свака приградска општина такође добити по једну фонтану, јер грађани Обреновца, Лазаревца, Гроцке и осталих приградских општина заслужују да им се улепша окружење – рекао је Весић.

Он је истакао да радови на пројекту „Београд на води“ теку по плану. За нас је посебно важно, навео је градски менаџер, да ће грађани у року од приближно месец дана видети нови булевар, који ће спајати Карађорђеву улицу и Булевар војводе Мишића.

То је булевар који ће на иницијативу председника Вучића носити име бившег америчког председника Вудроа Вулсона, који је у време Првог светског рата учинио много за Србију. Ове године, 28. јуна, биће 100 година од како је Вилсон прогласио Видовдан 1914. године Српским даном у Америци. Тог дана се српска застава вијорила над Белом кућом и ово је прави начин да му се захвалимо за све што је урадио за српски народ – додао је Весић.

Према његовим речима, грађани могу да виде да се прве две куле у Београду на води завршавају, да се трећа и четврта граде, да се гради тржни центар и Кула Београд у оквиру које ће бити „Сент Риџис хотел“.

Поред Бранковог моста такође почиње изградња хотела. Радиће се и реконструкција хотела „Бристол“, а грађани који пролазе преко моста Газела виде да су радови већ сада практично у висини моста. Београд на води је највећи и најважнији пројекат за Београд, јер представља инвестицију од 3.5 милијарде евра. То је најважинији пројекат по питању будућег развоја града, а лично га је иницирао председник Вучић. Београд на води је важан и за Србију, а обезбедиће српској престоници место на инвестиционој мапи Европе. Последица тога ће бити долазак нових инвеститора, а Београд на води је омогућио да велике инфраструктурне пројекте, који су деценијама били на чекању, покренемо са мртве тачке – нагласио је градски менаџер.

Он је подсетио да се Железничка станица сели на прокоп, да ће железничка пруга до краја године бити измештена из центра града, као и да су започети су радови на изградњи нове аутобуске станице на Новом Београду.

Све су то радови који ће бити реализовани захваљујући пројекту Београд на води. Подсетићу да је прошле године издато грађевинских дозвола за преко милион квадрата, што је рекорд у новијој историји Београда, који је очигледно постао велико градилиште и град кранова, на шта смо посебно поносни – рекао је Весић.

Говорећи о ситуацији у вртићима, односно решавању проблема са листама чекања, Весић је најавио да ће Град Београд у наредном периоду урадити све да градска јавна предузећа са више од 1.000 запослених у кругу предузећа имају вртић.

На тај начин ћемо олакшати живот мајкама и родитељима уопште, јер ће моћи да их поведу са собом када крену на посао. Тако ћемо смањити листу чекања у многим општинама. Прошле године смо пројектом „Мрежа школа“ створили 1.500 места у вртићима, адаптацијом просторија у основним школама. Пре неколико година смо у систем увели приватне вртиће, а не би требало заборавити ни чињеницу да вртић сада много мање кошта него пре четири године. Наш је циљ да ниједно дете не чека место у вртићу на територији града Београда и надамо се да ћемо у наредних неколико година остварити тај циљ. Надам се да ће наш пример са вртићима у јавним предузећима следити и републичка предузећа – закључио је Весић.

 

Извор: beoinfo