Вести

Весић: 15 примера напретка Београда у односу на претходну власт

Градски менаџер Београда Горан Весић оштро је одговорио лидеру опозиције и бившем градоначелнику српске престонице Србије на твит да би се данас градио метро, а не тржни центри.

„Да није било промене власти у Београду ове године би се председник Србије по хиљадити пут извињавао Хрватима и Бошњацима, вероватно сада и за Стефана Немању.

Да није било промене власти у Београду родитељи би и данас плаћали дупло скупље вртиће јер им је Ђилас од 2008.-2012. године отео три милијарде динара за које је могло да се изгради 15 вртића.

Да није било промене власти у Београду данас у вртиће не би ишло скоро 74 хиљаде деце него 49 хиљада као 2012. године.

Да није било промене власти у Београду деца у Лештанима би још увек користила пољски тоалет.

Да није било промене власти у Београду данас не би просечна плата била 628 евра него 452 евра колико је износила те 2012. године.

Да није било промене власти у Београду данас не би било запослено 750 хиљада Београђана него око 560 хиљада као 2012. године.

Да није било промене власти у Београду не би се градио водовод Макиш - Младеновац јер Ђиласа не интересује да ли грађани Гроцке, Врчина, Умчара или Ритопека имају воду пошто је он има.

Да није било промене власти у Београду данас се не би градила Фабрика за прераду отпадних вода и не би била затворена депонија у Винчи.

Да није било промене власти у Београду ове године не би била завршена обилазница око Београда пошто су Ђилас и Тадић отварали „обилазницу“ са две саобраћајне траке!?

Да није било промене власти у Београду не би се градио нови Клинички центар, болница Дедиње, Тиршова 2, нова зграда Хитне помоћи.

Да није било промене власти у Београду не бисмо имали споменик Стефану Немањи већ вероватно Дину Мерлину пошто су за његов концерт Тадић и Ђилас куповали карте, а Ивановић му прао биографију.

Да није било промене власти у Београду данас се не би градио ни Београд на води, ни Прокоп, ни нова аутобуска станица.

Да није било промене власти у Београду следеће године не бисмо почели да градимо метро него бисмо слушали Ђиласове лажи да ће метро почети да се гради у 2008, 2009, 2010, 2012. години, а ни пројекат није имао, а о новцу нећу да говорим.

Да није било промене власти у Београду данас би наш Град био дужан бар 2.5 милијарди евра уместо 1.2 милијарде евра дуга колико нам је Ђилас оставио 2012. године.

Ех, да. Умало да заборавим.

Да није било промене власти у Београду Ђиласове фирме не би имале промет од 619 милиона евра колико су оствариле од 2008.-2013. већ бар 1.5 милијарди евра.

Али на срећу нашег града Београђанке и Београђани то добро знају. Зато су на изборима, два пута, 2014. и 2018. године, изабрали Александра Вучића, а не Драгана Ђиласа.“

 

 

Извор: република.рс