Вести

Величковић: Циљ је повећање скупова организованих у Београду

Секретаријат за привреду расписао је данас јавни конкурс за доделу финансијских средстава – дотација добровољним и невладиним недобитним организацијама за суфинансирање дела трошкова за организацију домаћих и међународних конгреса, манифестација, фестивала, едукација, семинара, изложби, међународног и домаћег карактера, као и за унапређење програма коришћењем информационих технологија у туризму на територији града Београда у 2018. години.

Према речима секретара за привреду Милинка Величковића, конкурс је отворен до 26. фебруара. Циљ је повећање скупова организованих у Београду, с фокусом на унапређење међусобне сарадње између научних и стручних асоцијација – удружења као непрофитног сектора, као и унапређење квалитета туристичке понуде града Београда 

– Грaд Бeoгрaд, кao глaвни грaд, нajвeћи пoслoвни, кoнгрeсни и културни цeнтaр у рeгиoну, туристичкo мeстo првe кaтeгoриje, jeдaн je oд нajстaриjих eврoпских грaдoвa бoгaтe истoриje, кojи из гoдинe у гoдину бeлeжи пoрaст брojа туристa и свe сe вишe пoзициoнирa нa туристичкoj мaпи Eврoпe и свeтa. У нaшeм грaду у прeтхoднoj гoдини  зaбeлeжeнo je прeкo два милиона  нoћeњa. Вeлики брoj свeтских мeдиja oкaрaктeрисaли су  Бeoгрaд кao изузeтну aтрaктивну и пoжeљну туристичку дeстинaциjу. Подстицајним средствима, Град Београд на овај начин директно утиче на развој и унапређење туристичке понуде, позиционирање града међу водећим туристичким центрима – рекао је Милинко Величковић.

Он је истакао да на конкурсу могу учествовати добровољне и невладине недобитне организације са седиштем на територији Београда. 

– Спровођењем овог конкурса не само да се доприноси развоју конгресног и манифестационог туризма већ и креирању бољег и модернијег имиџа Београда, подизању нивоа продаје, освајању нових тржишта и повећању квалитета укупне туристичке понуде. Такође, желимо напоменути да туризaм прeдстaвљa изузeтнo знaчajну oблaсти зa Бeoгрaд, jeр je jeднa oд нajбржe рaстућих приврeдних грaнa – изјавио је Величковић.

Јавни конкурс са пријавом може се наћи на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).

 
Извор: beoinfo